Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Tριχρωμία μαργαριταριών"

Ψυχρούλα έτσι;  Το βραδάκι και νωρίς το πρωί, όταν ξεκινάμε για τη δουλειά,  ένα λεπτό σακάκι  το χρειαζόμαστε!!!!  Θα το αφήσουμε έτσι σκέτο;  Όχι βέβαια, μη μου ανησυχείτε!!!  Φρόντισα για το στολίδι του...... ένα στεφανάκι/καρφίτσα σε πάλ χρωματισμούς που πάει με οποιοδήποτε χρώμα κι αν φοράμε!!  Είναι φτιαγμένο με τον τρόπο που σας έχω δείξει παλιά ,  και είναι στολισμένο με τριχρωμία μαργαριταριών.  Άσπρα, ροζ και βεραμάν. 

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Εικ. 1η :  Στεφανάκι/καρφίτσα φτιαγμένη με μαργαριτάρια σε τρία χρώματα




Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"Mια ωραία πεταλούδα"

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου, που αφορούσε στη δημιουργία καρφίτσας από αλπακά,  μου ζητήσατε να σας δείξω κι άλλες δημιουργίες με αυτό το μέταλλο.  Κάποια φίλη μάλιστα μου ζήτησε να δείξω πεταλούδες!!  Κι εγώ...... σας χαλώ ποτέ το χατήρι!!!!  Θέλω να γεμίσω πεταλούδες όλο το blog.....όμως  βρε παιδιά η Άνοιξη είναι μακριά ακόμη!!!  Κόντρα λοιπόν στον καιρό που χαλάει σιγά σιγά εγώ αφήνω να πετάξουν για σας, τις πιο όμορφες δικές μου πεταλούδες!!  Τις στέλνω με αγάπη να φέρουν την Άνοιξη στις ψυχές όλων σας!!!

Εικ. 1η : Καρφίτσα φτιαγμένη από αλπακά και μπρούτζο, διακοσμημένη με μαργαριτάρια


Εικ. 2η : Σκουλαρίκια από αλπακά, διακοσμημένα με swarovski


Εικ. 2η : Καρφίτσα φτιαγμένη από αλπακά, διακοσμημένη με ροζ κουάρτς και μαργαριτάρια


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

"Ένας γάτος παχουλός"

Επέστρεψα σπίτι μου!!!  Έκλεισαν και οι φετινές διακοπές με αυτό το ταξίδι στην Κύπρο!!  Πέρασα όμορφα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα εκεί,  έκανα μικρές εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα, γεύθηκα την εξαιρετική της κουζίνα, μέθυσα με τα υπέροχα κρασιά της,  διασκέδασα όσο μπορούσα!!!!! 

Τώρα είμαι εδώ, στη γειτονιά μας, έτοιμη για νέες ιδέες, για νέες δημιουργίες!!

Ξεκίνησα λοιπόν να φτιάχνω καρφίτσες από αλπακά.  Αυτή η διαδικασία του κοψίματος, τροχίσματος, γυαλίσματος είναι λίγο κουραστική, όμως μου αρέσει!! Το μέταλλο παίρνει μορφή και λάμψη και έτσι το αποτέλεσμα, σχεδόν πάντα, με ξεκουράζει!! 

Ένας παχουλός γατούλης λοιπόν πρόκειται να κοσμήσει τον γιακά κάποιας μικρής ή μεγάλης κυρίας!!!  Σας αρέσει;

Εικ. 1η :  Καρφίτσα από αλπακά 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

"Aποχαιρετώντας το καλοκαίρι"

Όπως έχω ξαναγράψει, εδώ στην Κύπρο που βρίσκομαι, το καλοκαιράκι καλά κρατεί!!!  Η ζέστη όλη την ημέρα είναι σχεδόν ανυπόφορη, μόνο το βραδάκι η θερμοκρασία κατεβαίνει αισθητά και την θέση του καυτού ήλιου παίρνει το δροσερό έως κρύο αεράκι!!  Ευτυχώς κοιμόμαστε πλέον χωρίς κλιματισμό!!

Αύριο λοιπόν αποχαιρετώ τη Λευκωσία και μαζί της και το φετινό καλοκαιράκι!!  Επιστρέφω στην Αθήνα, στο σπίτι μου, στην καθημερινότητά μου. 

Θέλοντας λοιπόν να κλείσω την περίοδο των διακοπών μου "καλοκαιρινά", έφτιαξα μια καρφίτσα και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πέτρες του καλοκαιριού.  Τα αγαπημένα τυρκουάζ σε δύο κοσμήματα!! 

Εικ. 1η :  Καρφίτσα και σκουλαρίκια από αλπακά και πέτρες τυρκουάζ



Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

"Με φθινοπωρινή διάθεση"

Μετά από την αβάσταχτη ζέστη του Αυγούστου, διανύουμε μια ευχάριστη μεταβατική περίοδο μέχρι να φτάσουμε στα πρωτοβρόχια και στη μελαγχολία του Φθινοπώρου!!  Το δροσερό αεράκι έδωσε στην ατμόσφαιρα μια δόση  φρεσκάδας.  Θέλοντας λοιπόν να φτιάξω κι εγώ κάτι ανάλογο, σκέφτηκα τί άλλο............ τα αγαπημένα μου υλικά, κοράλλι και τυρκουάζ.  Τους έδωσα όμως και μια άλλη, πιο φθινοπωρινή όψη, προσθέτοντας αυτό το ακανονίστου σχήματος φίλντισι, έτσι γιατί νομίζω ότι μοιάζει λίγο με τα φύλλα των δέντρων λίγο πριν πέσουν!! 

Εικ. 1η :  Κολιέ με κοράλλια, τυρκουάζ και φίλντισι


Εικ. 2η :  Κολιέ με κοράλλια και φίλντισι

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

"Λευκωσία, η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης"

Τις μέρες  που βρίσκομαι στη Λευκωσία μου αρέσει να αφιερώνω λίγο χρόνο για κάποιες επισκέψεις, που εγώ προσωπικά τις θεωρώ κάτι σαν προσκύνημα.  Έτσι κι αλλιώς η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι ένα ζωντανό μουσείο, που συγκινεί πιστεύω κάθε επισκέπτη της.
 
Μία από αυτές τις επισκέψεις μου ήταν προχθές το βράδυ στην παλιά Λευκωσία. Κάθε φορά που επισκέπτομαι την παλιά πόλη νιώθω παράξενα!!  Εντός των τειχών της υπάρχει  μια  ρομαντική ησυχία παντού, που αυτόματα σου δημιουργεί εικόνες.  Νομίζω ότι δεν οφείλεται στην έλλειψη κόσμου, ο οποίος την κατακλύζει καθημερινά,  αλλά μάλλον στο σεβασμό που εμπνέει η ιστορικότητα του τόπου.  Και δε μπορείς να νιώσεις διαφορετικά όταν βρίσκεσαι εκεί, λίγο η ενέργεια που εισπράττεις, λίγο οι διηγήσεις από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, σου δημιουργείται αυτή η διάθεση.

Στα τείχη της παλιάς πόλης υπάρχουν τρεις πύλες που λειτουργούσαν ως παραδοσιακές είσοδοι των τειχών.  Η Πύλη της Αμμοχώστου στα ανατολικά,  η Πύλη της Πάφου στα δυτικά και η Πύλη της Κυρήνειας στα βόρεια.  Και οι τρεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον όχι μόνο για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τους ύφος αλλά και για την ιστορία τους. Η πλέον καλοδιατηρημένη είναι η Πύλη της Αμμοχώστου, στη λεωφόρο Αθηνάς,  που χρησιμοποιείται σήμερα ως συναυλιακός και εκθεσιακός χώρος.


Εικ. 1η : Η Πύλη της Αμμοχώστου

Ένα άλλο σημείο επίσκεψής μου στη πόλη  είναι αυτό που μου θυμίζει κάθε φορά την αδικία που εξακολουθεί να γίνεται σε βάρος της εδώ και πολλά χρόνια.
Η Λευκωσία μετά την τουρκική εισβολή του 1974, μοιράστηκε στα δύο  και σήμερα εξακολουθεί  να είναι μοιρασμένη.  Το μεγαλύτερο μέρος της εντός των τειχών περιοχής  ανήκει στο κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα του νησιού.    Μετά την είσοδο του Κυπριακού κράτους στην ΕΕ η Λευκωσία είναι η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και είναι μια πόλη που περιμένει να ξαναβρεί το πρόσωπό της.....  Μένει να ελπίζουμε.......






Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

"Στο παιγχνίδι κι εγώ, έστω κι από μακριά"

Είπα θα λείψω για μερικές μέρες αλλά που........ το σώμα μου μακριά σας αλλά το πνεύμα μου δε λέει να σας αποχωρισθεί!!!  Έτσι ύστερα από την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της φίλης μου Μαρίας από το υπέροχο  http://decoupageaddict.blogspot.com/,  έρχομαι και δηλώνω συμμετοχή σ΄αυτό το όμορφο παιγχνίδι!!!!

Σύμφωνα λοιπόν με τους όρους του παιχνιδιού πρέπει :

1. Να καταγράψω ποιος με προσκάλεσε στο παιχνίδι:

Αν και το  είπα παραπάνω, η αγαπητή φίλη Μαρία http://decoupageaddict.blogspot.com


2. Να καταγράψω 10 πράγματα που αγαπώ:

- Αγαπώ πάνω απ΄όλους και όλα  την κόρη μου, τον άνδρα μου και όλη την ευρύτερη  οικογένειά μου.


- Αγαπώ τη ζωή με όλα της τα σκαμπανεβάσματα.


- Αγαπώ κάθε τι που δημιουργώ.


- Αγαπώ τον κήπο και τα φυτά μου.


- Αγαπώ τους πραγματικούς φίλους, αυτούς που μπορώ να εμπιστευθώ.


- Αγαπώ τον "χώρο" που διέθεσα 32 χρόνια από τη ζωή μου και που πρόσφατα τον αποχαιρέτησα.


- Αγαπώ όλα τα παιδιά/φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και λυπάμαι όταν σκέφτομαι ότι τώρα πια δε θα μπορώ να "παίρνω" από την ξεννοιασιά της νιότης τους.


- Αγαπώ  ό,τι μπορεί να μου δημιουργήσει "ρομαντική" διάθεση.


- Αγαπώ και εκτιμώ την "ποιότητα" σε όλα τα επίπεδα


- Αγαπώ την καλή παρέα.

- Θέλω και προσπαθώ να δείχνω αγάπη σε όλον τον κόσμο.


3. Και τώρα τα δύσκολα...... Πρέπει να στείλω πρόσκληση σε άλλους 10 φίλους για να παίξουν στο παιχνίδι μας.
Καλώ λοιπόν τους παρακάτω και αν θέλουν ας μπουν στο χορό!!

1.Tην Αναστασία από το http://kalimera958fm.blogspot.com/


2. Την Αχτίδα http://aktida.blogspot.com/


3. Την Γαστεροπλήξ http://gasteroplix.blogspot.com/


4. Την Πουαντερί http://maritsa3.blogspot.com/


5. Τη γιαγιά Αντιγόνη http://giagia-antigonh.blogspot.com/


6. Την Μαριάννα από το http://aesthetics-soo.blogspot.com


7. Την Έφη από το http://myfunkycook.blogspot.com/


8. Την Sweet Art  http://xeirotexnimam.blogspot.com/

9.  Την Φουρτουνιασμένη ψυχή (fortounata)   http://wwwrodopiblog.blogspot.com/


10. Την Φωτεινή  http://xeiropoihmata.blogspot.com/


Φίλες μου, συγχωρείστε με αν κάποια από σας δεν έχω συμπεριλάβει στη λίστα μου ή αν κάποια απ΄αυτές που εγώ συμπεριέλαβα έχει ήδη επιλεγεί από κάποια άλλη φίλη.  Ένα παιχνίδι είναι...... ας μπούμε όλοι σ΄αυτό, ας γνωρίσουμε κι ας βάλουμε ακόμη πιο πολλούς στην παρέα μας!!


Σας φιλώ και σας στέλνω πολλά πολλά Κυπριακά χαιρετίσματα  και κάτι δικό μου, έτσι για να μη με ξεχάσετε!!!

Εικ. 1η :  Οι σαγιονάρες που έφτιαξα για μένα έχουν πάνω τους κοράλλια και πέρλες shell

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Θα σας βλέπω από την Κύπρο"

Θα λείψω μερικές μέρες.  Φεύγουμε για την άλλη πατρίδα μας την Κύπρο.  Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι από εκεί να επικοινωνούμε...... η αλήθεια είναι ότι θα το ήθελα πάρα πολύ.....θα δούμε, θα το προσπαθήσω.  Αν τα καταφέρω θα κάνω κάποιες αναρτήσεις από εκεί, αν πάλι όχι, τότε σίγουρα θα βρω έναν τρόπο να βλέπω τις δικές σας αναρτήσεις και να ενημερώνομαι!!  Μέχρι τότε σας αφήνω, έτσι για να με θυμάστε, κάτι αγαπημένο!!!  Ένα λεπτούλι φυλαχτό!!!  Το έφτιαξα για μένα και νομίζω ότι μου ταιριάζει.....είναι λεπτό  και φινετσάτο όπως όλα όσα συνηθίζω να φορώ!!!

Σας εύχομαι καλό μήνα, καλό Φθινόπωρο και ...........καλή αντάμωση στα μέσα του Σεπτέμβρη!!!

Εικ. 1η :  Λεπτό κολιέ με πέρλες, Swarovski και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι 925



Εικ. 2η :  Το ίδιο κολιέ σε άλλο φόντο

Αυτά που μ΄αρέσουν