Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

"Λαμπάδες και Λαμπαδόκουτα"

Μερικά λαμπαδόκουτα με τις ασορτί λαμπάδες τους  σας δείχνω σήμερα φίλοι μου, που τα ζωγράφισα για να τα χαρίσω σε κάποιες όμορφες στην Κύπρο!!!  Σε λίγες μέρες πρόκειται να αναχωρήσουμε για εκεί, τη δεύτερη πατρίδα για να γιορτάσουμε τις μέρες του Πάσχα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα!!



Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε κι εγώ τρέχω να προλάβω όλες τις δουλειές μου πριν φύγω!!!  Οι επισκέψεις μου  στα blogs σας είναι σπάνιες το ξέρω και γι΄αυτό ζητώ ταπεινά συγνώμη.....όμως μετά το Πάσχα υπόσχομαι ότι θα είμαι πιο συνεπής!!!  Μπορεί να μείνω εκεί για περίπου ένα μήνα όμως θα έχω τον τρόπο να βρίσκομαι στα σπίτια σας όποτε με καλέσετε!!

 

Τα λαμπαδόκουτα  και οι λαμπάδες είναι ζωγραφισμένα με την τεχνική one stroke και με ακρυλικά χρώματα που είναι  ειδικά γι΄αυτό το είδος της ζωγραφικής.


Τα κουτιά είναι ξύλινα και περασμένα με ακρυλικό σε χρώμα εκρού.


Εύχομαι να αρέσουν στα κορίτσια που θα τις κρατούν το βράδυ της Ανάστασης.!!


Όσο για όλους εσάς φίλοι μου, σας εύχομαι από καρδιάς το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων σας!!   Να περάσετε όμορφα όπου κι αν βρεθείτε, να απολαύσετε ό,τι ωραίο και νόστιμο απολαμβάνουμε αυτές τις μέρες και ...............με μέτρο εεεε!!!!
Σας στέλνω την αγάπη μου!!
 

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

"O δικός μου αετός"

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος επικοινωνίας με όλους εσάς.  Εσάς που ξαφνικά μπήκατε στη ζωή μου τόσο απλά, χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο.  Λίγη επιβεβαίωση μάλλον ζητούσα και δειλά δειλά άρχισα να σας  δείχνω όλα αυτά που με κάνουν να ξεφεύγω.......να πηγαίνω σε μονοπάτια όπου η δημιουργία με οδηγεί  και μου χαρίζει απλόχερα χαρά!!!


Θέλοντας λοιπόν να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που ανέλπιστα έχω εισπράξει από σας αυτόν τον χρόνο, έφτιαξα τον αετό μου.  Ίσως τον συμβολισμό του μπορούν να το καταλάβουν ελάχιστοι, είναι βέβαιο όμως ότι τον φόρτωσα με όσες ευχές μπορούσα να σκεφτώ και τον έστειλα σε σας!!! 


Πετά αγέρωχος και  καμαρωτός στον ουρανό και σας ψάχνει!!



Αν τον δείτε κάντε του νεύμα να σας πλησιάσει και πάρτε όποια ευχή θέλετε!!


Κλείστε τα μάτια και ψιθυρίστε την........


Έχω την αίσθηση ότι θα πραγματοποιηθεί!!!


Σ΄όλους εσάς λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ  για την αποδοχή, την αγάπη, την καλή παρέα που μου προσφέρατε όλο αυτόν τον καιρό!!! 


Ο αετός μου είναι φτιαγμένος με μέταλλα αλπακά και μπρούντζο, τα οποία έτριψα και σφυρηλάτησα.  Η ουρά αποτελείται από πολύχρωμες κορδέλες  και  πέτρες μουράνο. Κάθε κορδέλα και μια ευχή, κάθε πέτρα κι ένα ευχαριστώ!!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

"Πασχαλινές λαμπάδες"

"Απόπειρα ζωγραφικής "one stroke"
Εδώ και λίγο καιρό τα πρωινά κάθε  Δευτέρας τα περνώ σ΄ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι με καλή παρέα, καφεδάκι και μεγάλη όρεξη για ζωγραφική!!!!  Είναι το  καλλιτεχνικό εργαστήρι της φίλης μας Ασημίνας, η οποία με πολλή υπομονή και όρεξη μας διδάσκει ζωγραφική  "one stroke"!!!     



Εκεί, παρέα με την πολύ καλή μου φίλη πλέον Μαρία (Decoupage Addict), μαθαίνουμε τα μυστικά της Ασημίνας πάνω στην one stroke ζωγραφική.  Πινέλα, χρώματα, ακουαρέλλες και πολλή  όρεξη είναι τα καλλιτεχνικά όπλα που χρησιμοποιούμε για να την κατακτήσουμε.


Δεν είναι δύσκολο.....χρειάζεται υπομονή, προσπάθεια και πολλή πολλή εξάσκηση. 


 Η Ασημίνα πάντως κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μας κάνει να "κλέψουμε" τις πινελιές της, δεν διστάζει μάλιστα να δείχνει και τον τρόπο!!!  Αυτό είναι κάτι που έχω εκτιμήσει πάρα πολύ!!!   


Κι επειδή εγώ είμαι πολύ ανυπόμονη και θέλω να έχω σε μικρό χρόνο αποτέλεσμα, το τόλμησα.......πέρασα πολύ γρήγορα από τα πρόχειρα μπλοκ  της ακουαρέλλας στα  αντικείμενα.  Και μια και το Πάσχα είναι πολύ κοντά......τί καλύτερο από τις λαμπάδες!!!  


Λαμπάδες λοιπόν και ένα μικρό κουτάκι για πολλές χρήσεις. 


 Λέω να το χαρίσω στην Μυρτώ μου για το νέο της γραφείο!!!


Αυτά που μ΄αρέσουν