Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Στο Bazaar με το "Βάλε Φαντασία""

Βρεθήκαμε και πάλι όλες εκεί!!!  Στο καλοκαιρινό αυτή τη φορά bazaar στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού!!!


Ήταν μια γιορτή της δημιουργίας!!!  Έτσι τουλάχιστον την ένιωσα εγώ!!!


Με καλοκαιρινή διάθεση, κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό, φροντίσαμε να δώσουμε χαρά η μία στην άλλη και ελπίζω και σ΄αυτούς που πέρασαν να δουν τα εκθέματά μας!!


Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να ξαναδώ όσες γνώρισα στο προηγούμενο bazaar αλλά και που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω όσες συμμετείχαν για πρώτη φορά.


Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις διοργανώτριες αυτής της εκδήλωσης, την Σοφία Δημοπούλου και την Ελευθερία, που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, προκειμένου όλα να λειτουργήσουν σωστά!!


Εύχομαι κορίτσια να είμαστε όλες καλά και να μπορούμε στο μέλλον να βρεθούμε σε πολλές ακόμη   τέτοιες γιορτές της δημιουργίας!!


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Τυρκουάζ για το άσπρο καφτάνι"

Όταν βρίσκομαι στη Λευκωσία μου αρέσει το σεργιάνι στα στενά  δρομάκια  της παλιάς πόλης, εκεί που μπορώ να  ανακατεύω τα ράφια κάποιων παλιών μαγαζιών, χωρίς ποτέ να ξέρω τι ψάχνω!!!  Η αλήθεια είναι πως πάντα βρίσκω κάτι να κεντρίσει τη φαντασία μου και να μου δώσει έμπνευση για δημιουργία.


Σε μια απ΄αυτές τις βόλτες ανακάλυψα αυτό το μοτίφ.  Είναι παλιό κι απ΄ότι μου είπαν είναι από την Ινδία. Είναι φτιαγμένο από μπρούντζο χτυπημένο στο χέρι και έχει στο κέντρο  του μια πέτρα τυρκουάζ.  



Λίγο πιο πέρα βρήκα και το ταίρι του.......ξετρελάθηκα και τα αγόρασα και τα δύο.  Τα φαντάστηκα σε διάφορους συνδυασμούς και άρχισα να πειραματίζομαι.....


Αφού το έδωσα για μια πολύ γερή δόση επιχρύσωσης, ώστε να είναι λαμπερό, το έδεσα σε ένα εφαρμοστό κολιέ με πέτρες τυρκουάζ που τις ένωσα μεταξύ τους κόμπο κόμπο.


Φανταστείτε το πάνω στο μαυρισμένο μπούστο σας, φορεμένο με ένα κατάλευκο καφτάνι!!!  

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πως έφτιαξα το ζευγάρι του......θα εκπλαγείτε......θα είναι σε εντελώς διαφορετικό ύφος!!


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Καλοκαιρινά βραχιολάκια"

Δύσκολη και γκρίζα μέρα η σημερινή!!!  Μικρές αχτίδες φωτός, δεν μπόρεσαν τελικά να φανούν στον μουντό  ουρανό  της χώρας μας!!!  Αισθάνομαι αδύναμη, ανασφαλής, όπως όλοι άλλωστε, αλλά πιστέψτε με, κάνω μεγάλες προσπάθειες για να μη πέσω, να μη χάσω το χαρακτηριστικό μου χαμόγελο, θέλω να πάω κόντρα σ΄όλο αυτό το τσουνάμι που έρχεται κατά πάνω μας!!!!  Αρνούμαι να δεχθώ ότι για ό,τι παλέψαμε να καταφέρουμε τόσα χρόνια με δουλειά, πίστη και ελπίδα, χάνεται, εξατμίζεται σαν όνειρο απραγματοποίητο!!!!  Θέλω να έχουν τα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει, αυτό που  ονειρεύτηκαν γιατί γι΄αυτό ακριβώς εμείς αγωνιστήκαμε, στερηθήκαμε, σταθήκαμε βράχοι δυνατοί για να σπουδάσουν, να μορφωθούν και να έχουν στο μέλλον αυτό που τους αξίζει.  Πιστέψτε με γι΄αυτά αγωνιώ, γι΄αυτά στενοχωριέμαι, για το μέλλον τους που δε θα΄ναι όπως το ονειρεύτηκαν!!!!

Συγχωρείστε με....δεν ήθελα να προσθέσω ακόμη μια σταγόνα πίκρας στην ήδη υπάρχουσα.....πρόθεσή μου δεν είναι να σας ρίξω ψυχολογικά....όχι, όχι, περιμένετε, μη φύγετε.....σπεύδω αμέσως να σας αποζημιώσω με κάτι χαρούμενο!!!


Μικρές πινελιές από χρωματιστά, καλοκαιρινά βραχιολάκια που θα βρουν μια θέση σε νεανικά χαριτωμένα χεράκια!!




Είναι φτιαγμένα με κοράλλια, cat's eyes, φίλντισι, καουτσούκ και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι.




Τα βραχιολάκια αυτά είναι ένα μέρος της καλοκαιρινής μου συλλογής και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Bazaar του Βάλε Βαντασία!!


Θα περιμένω με χαρά να σας δω εκεί!!!!


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

"Σαγιονάρες - Handmade Sandals"

Ένα μικρό δείγμα από τις καλοκαιρινές σαγιονάρες που έφτιαξα φέτος.  Φτιαγμένες με ημιπολύτιμες πέτρες και δέρμα,  μπορούν  να φορεθούν από όλες μας.  

Εικ. 1η :  Καφέ δερμάτινες σαγιονάρες στολισμένες με πέτρες τυρκουάζ, κόκκινο κοράλλι, φίλντισι και δερματάκια

Κάποιες είναι απλές, με λίγο στόλισμα, άλλες πάλι είναι τόσο πολύχρωμες και πλουμιστές που τραβούν με ενδιαφέρον τα βλέμματα.

Εικ. 2η :  Ασημί δερμάτινες σαγιονάρες στολισμένες με κόκκινο κοράλλι και πέρλες shell

Φορέστε τες όλο το καλοκαίρι, από το πρωί ως το βράδυ, στο δρόμο ή στην παραλία και αναδείξτε τα μαυρισμένα ποδαράκια με τον πιο ξεκούραστο τρόπο!!


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Ροζάριο με τουρμαλίνες"

Ένας μύθος  λέει, πως όταν η τουρμαλίνη  έκανε το μακρύ ταξίδι   από το κέντρο της γης προς την επιφάνεια, συνάντησε στο δρόμο της το ουράνιο τόξο και  πήρε μαζί της όλα του τα χρώματα.

Εικ. 1η :  Κοντό κολιέ με ροζάριο από χρωματιστές τουρμαλίνες και αλυσίδα και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

Δεν υπάρχει πάνω στη γη άλλο ορυκτό πού με διαφάνεια  καθαρότητα και σκληρότητα να παρουσιάζει όλους αυτούς τους χρωματισμούς και τους πανέμορφους συνδυασμούς δύο ή τριών  χρωμάτων.  Ακόμη, η τουρμαλίνη, ανάλογα με το είδος του φωτισμού (φυσικό ή τεχνητό), μπορεί να αλλάζει χρώμα και  ανάλογα με την οπτική μας γωνία να σκουραίνει ή να ανοίγει. Τα άπειρα πρόσωπα αυτής της πέτρας έκαναν από παλιά τους ανθρώπους να την πιστέψουν για μαγική. Ήταν πάνω απ’ όλα η πέτρα της φιλίας και της αγάπης, η πέτρα που προστάτευε από συμφορές.

Εικ. 2η :  Το ίδιο κολιέ

 Οι διάφορες παραλλαγές της τουρμαλίνης έχουν αντίστοιχες ονομασίες: σορλίτης, περιέχει σίδηρο και είναι μαύρος, δραβίτης, περιέχει μαγνήσιο και είναι καστανός, ουβίτης που είναι σκουρόχρωμος, αχροϊτης που είναι άχρωμος, ελβαϊτης που περιέχει λίθιο και έχει τις υποκατηγορίες, ρουβελίτης που είναι κόκκινος, βερντελίτης που είναι πράσινος, και ινδικόλιθος που είναι γαλάζιος. Στην πράξη οι επιμέρους ονομασίες δεν χρησιμοποιούνται , και έχει καθιερωθεί η ονομασία πράσινη τουρμαλίνη, ροζ τουρμαλίνη κ.λ.π. Συνηθέστερες αποχρώσεις τουρμαλίνης στην αγορά είναι οι πράσινες και οι κόκκινες.


Εικ. 3η : Βραχιόλι με τουρμαλίνες και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

Η πιο περιζήτητη  σήμερα ποιότητα τουρμαλίνης  βρέθηκε στην πόλη Paraíba της Βραζιλίας, έχει ένα εξαιρετικό μπλε χρώμα και κοστίζει ταγιαρισμένη 40.000 ευρώ το καράτι. Εκτός από την Βραζιλία τουρμαλίνη υπάρχει στην Τανζανία, Νιγηρία ,Κένυα, Μαδαγασκάρη, Σρι Λάνκα κ.α.

Εικ. 4η :  Λεπτομέρεια του βραχιολιού

Εικ. 5η :  Κατεργασμένες τουρμαλίνες

Εικ. 6η :  Ακατέργαστη τουρμαλίνη

Πηγή : Jewelpedia.com


Αυτά που μ΄αρέσουν