Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"Black Onyx and pearls" Ένας τέλειος συνδυασμός!!!

Λέγεται ότι ο μαύρος όνυχας διαλύει τις φοβίες, τις αμφιβολίες και την ανασφάλεια.  Αν όντως αυτό ισχύει τότε τον χρειαζόμαστε όλοι μας αυτόν τον καιρό!!! Φορέστε τον λοιπόν νοερά, συνδυάστε τον με κάποιο σας ρούχο και  προσπαθήστε να νιώσετε  απαλλαγμένες από κάθε τι δυσάρεστο, έστω για λίγο, έστω μόνο για μια στιγμή κλείνοντας τα μάτια!!!  

Εικ. 1η :  Λεπτομέρεια κολιέ από μαργαριτάρια που είναι δεμένα κόμπο-κόμπο.  Στις άκρες του κολιέ είναι προσαρμοσμένα charms από επιχρυσωμένο ασήμι και μαύρο και λευκό όνυχα


Εικ. 2η :  Βραχιόλι με πέτρες μαύρου ταγιαριστού όνυχα και στοιχεία και charms από επιχρυσωμένο ασήμι


Εικ. 3η :  Κολιέ μακρύ με μαργαριτάρια, μαύρο όνυχα και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

"Φίλοι μου επέστρεψα"

Ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι μου στην Κύπρο με κράτησε μακριά σας.  Δεν ξέρω αν σας έλειψα, μερικές θα αναρωτηθήκατε αν είμαι καλά, κάποιες μάλιστα εκφράσατε την ανησυχία σας στέλνοντάς μου mail και σας ευχαριστώ, εγώ πάντως, όποτε μου το επέτρεπε η αδύναμη σύνδεσή μου με το διαδίκτυο, προσπαθούσα να μαθαίνω νέα σας, πετώντας βιαστικά από το ένα blog στο άλλο.   Τώρα πια είμαι εδώ, στην Αθήνα, έτοιμη για την επανένταξή μου σ΄αυτή τη γλυκιά και φιλόξενη γειτονιά!!!  Ομολογώ ότι μου λείψατε, αυτή η καθημερινή επικοινωνία τελικά μας προσφέρει τόσα πολλά!!!

Παρ΄ότι έχω ξεκινήσει αυτές τις μέρες να ετοιμάζω τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μου, σήμερα δε θα σας δείξω τίποτα.  Αυτό θα γίνει λίγο πριν τις γιορτές.  Έχω πολλά σχέδια στο μυαλό μου και μακάρι να έχω υγεία, χρόνο, δύναμη, όρεξη και.......χρήματα για να τα πραγματοποιήσω!!!

Σήμερα λέω να σας ξεναγήσω σε ένα χώρο που επισκέφθηκα σ΄αυτό το ταξίδι μου.  Είναι ο καλλιτεχνικός χώρος της  καλής μου Μαρούσιας, μιας φίλης στην Κύπρο που από τη στιγμή που συναντηθήκαμε και ανακαλύψαμε πόσα κοινά ενδιαφέροντα μας ενώνουν, δώσαμε την υπόσχεση η μία στην άλλη ότι όχι μόνο θα βλεπόμαστε όποτε πάω στην Κύπρο αλλά και ότι θα συνεργαστούμε στενά στο μέλλον.


 Τα σχέδια που κάναμε δεν είχαν τελειωμό. Ο χώρος που διαθέτει στην Λευκωσία είναι ιδιαίτερα φιλόξενος, ζεστός, με έναν καλλιτεχνικό αέρα που σε προδιαθέτει γλυκά και σου δίνει έμπνευση για δημιουργία.





Και η Μαρούσια γλυκιά και γελαστή, ταπεινή και φιλόξενη με δέχθηκε κοντά της με τόσο ενθουσιασμό και χαρά. Οι δημιουργίες της όλες είναι ιδιαίτερα προσεγμένες.  Με υποδέχθηκε δουλεύοντας μπροστά σε ένα τεράστιο τραπέζι γεμάτο πολύχρωμες χάντρες, κορδόνια, και πέτρες. Αυτό τον καιρό ετοιμάζει τη χειμερινή συλλογή της από μπαλαρίνες, μπότες και τσαντάκια.  Ενθουσιάστηκα, ξετρελάθηκα......μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο και να μπορούσα να μείνω λίγο παραπάνω κοντά της.  


Μαρούσια μου καλή, εύχομαι να μπορούμε να συναντιόμαστε συχνά είτε στη Λευκωσία είτε στην Αθήνα......είμαι σίγουρη ότι απ΄τις συναντήσεις μας θα προκύψουν υπέροχες εκπλήξεις!!!!!  Να΄σαι πάντα καλά, να χαίρεσαι να δημιουργείς και να προσφέρεις αυτή τη χαρά σε όσους την έχουν ανάγκη!!

Να λοιπόν ένας  ακόμη λόγος για να επισκέπτομαι την Λευκωσία συχνά, σκέφτηκα  αποχαιρετώντας την!!!


Αυτά που μ΄αρέσουν