Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"Χαρταετοί της Καρδιάς, οι δικοί μας χαρταετοί"

Πριν δύο χρόνια έτυχε να μάθω για τη μεγάλη  δράση και δραστηριότητα μιας ομάδας ανθρώπων που εργάζονται αφιλοκερδώς για το "κακοποιημένο παιδί".  Η ομάδα αυτή ονομάζεται "Πρωτοβουλία για το Παιδί", εδρεύει στη Βέροια και είναι  ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και φροντίδας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο. 

H δράση αυτών των ανθρώπων με συγκίνησε πολύ τότε και έτσι όταν έμαθα ότι διοργάνωναν ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar έσπευσα με χαρά να στείλω δικές μου δημιουργίες και να κάνω γνωστό το γεγονός εδώ στις φίλες της blogογειτονιάς μας.  Η ανταπόκριση ήλθε άμεσα από τη Βίκυ την Ποδηλάτισσα.  Φρόντισε και μετέφερε η ίδια τις χειροτεχνίες της στη Θεσσαλονίκη, για να παραδοθούν στους ανθρώπους της Πρωτοβουλίας.

Η χαρά των υπευθύνων της Πρωτοβουλίας και η ευγένεια ψυχής του ανθρώπου που προϊσταται όλης αυτής της υπόθεσης ήταν πραγματικά συγκινητική.  "Τι έχουμε κάνει τόσο μεγάλο  πια και δεχόμαστε με τόσο ζεστό και ευγενικό τρόπο τις ευχαριστίες τους", σκεφτήκαμε με τη Βίκυ "δυο τρεις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μας στείλαμε κι όμως φάνηκε ότι ήταν τόσο σημαντικές γι΄αυτούς". Στο  μυαλό μου άμεσα καταγράφηκε, κάτι σαν υπόσχεση, πως
στο μέλλον θα πρεπε να κάνω κάτι μεγαλύτερο γι΄αυτούς.   Έτσι έχοντας πάντα σαν αρχή για την προσφορά ότι "ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"   πρότεινα στη "Δράση Ελληνίδων Bloggers", τη δική μας Δράση, που με τόση επιτυχία έχει πραγματοποιήσει πολλά φιλανθρωπικά bazaar, να διοργανώσουμε ένα ακόμη γι΄αυτά τα κακοποιημένα παιδάκια στη Βέροια.  Και έτσι μ΄αυτόν τον τρόπο έγινε η αρχή για το μεγάλο ταξίδι των "Χαρταετών της Καρδιάς μας".  Ναι  ναι, καλά καταλάβατε "ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ" θα είναι το θέμα της γιορτής αγάπης που θα διοργανώσουμε στη Βέροια το Φεβρουάριο  του 2015, ύστερα από την πραγματοποίηση του πανηγυριού προσφοράς που διοργανώνει η Αννιώ μας στην Κοζάνη τον Οκτώβριο 2014 για το "Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηγία Περιφρειακής Ενότητας Κοζάνης"
Ο χαρταετός, εκτός από το όμορφο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, έχει για μένα,  και ενδεχομένως και για άλλους ανθρώπους,  κάποιο ιδιαίτερο συμβολισμό.  Ξεκινά η κατασκευή του με τόση χαρά, στολίζεται με χρώματα πολλά, σαν το ουράνιο τόξο που ξεπροβάλει μετά τη μπόρα και γεμίζει χαρά τις παιδικές ψυχούλες.  Και όταν έλθει η ώρα να τον στείλουμε ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, είναι σα να στέλνουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας να φτάσει εκεί ψηλά, να αγγίξει νοερά το "Θείον" και να δώσει όσα ο νους και η καρδιά μας εύχεται και επιθυμεί!!!  Κι αυτός, βάζοντας τα δυνατά του για να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών μας, σηκώνεται με καμάρι και πετά αγέρωχος και ελεύθερος και προσπαθεί να πάει ψηλά, όλο και πιο ψηλά.  Και όσο οι δικές μας ευχές μεγαλώνουν, τόσο και η δική του δύναμη μεγαλώνει και γεμάτος ορμή  ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.  Θαρρείς πως θέλει να φτάσει ΕΚΕΙ που μόνο η αγάπη έχει θέση και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνεται, σβήνει και χάνεται!!!

Φίλοι μου, ελάτε να "πετάξουμε" όλοι μαζί τους χαρταετούς της καρδιάς μας  για την "Πρωτοβουλία για το Παιδί".  Για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη όλων μας.  Τώρα πια ξέρουμε πολύ καλά ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,  και όσο πιο πολλοί ενώσουμε τα χέρια γι΄αυτό το σκοπό, τόσο πιο ψηλά θα φτάσουν οι χαρταετοί μας!!!

ΦΛοιπόν το ταξίδι  των χαρταετών μας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη γιορτή της Κοζάνης.   Ανυπομονώ να παραλάβω την σκυτάλη απ΄την Αννιώ αμέσως μετά το πέρας αυτής της εκδήλωσης και να επανέλθω με μια ακόμη πιο θερμή πρόσκληση προς όλες σας!!!.   Ας αφήσουμε τη φαντασία μας για μια ακόμη φορά να ταξιδέψει στα μέρη  που μας δίνουν  χαρά,  να νιώσουμε τη γλύκα που δίνει η αγάπη   και να δημιουργήσουμε από καρδιάς!!!!

Κάθε μια από μας μπορεί, αρκεί να το θέλει.  Οι δημιουργίες μπορεί να είναι κάθε είδους και να έχουν σα στόλισμα το χαρταετό, από ζωγραφιές και κοσμήματα μέχρι διαφόρων ειδών διακοσμητικά. Είμαι εντελώς σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα μας ξαφνιάσει ακόμη μια φορά!!!  Η  φαντασία και η αγάπη μας για δημιουργία θα κάνουν θαύματα!!

Εμείς εδώ, ως μέλη της  Δράσης Ελληνίδων Βloggers  (Μπέττυ, Βίκυ, Ρένα), θα υποδεχόμαστε με χαρά κάθε δική σας δημιουργία, θα τη δημοσιεύουμε στο Blog της Δράσης και θα σας ξεσηκώνουμε!!!!

Αξίζει, αγαπημένοι μου φίλοι μου να γίνουμε "άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμη κι όταν ουρανός δεν υπάρχει"  για να δώσουμε μια μικρή ελπίδα σ΄αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη  αλλά και στους ανθρώπους που προσπαθούν να τα βοηθήσουν.

Θα σας περιμένουμε!!!

Και μέχρι την επόμενη φορά
σας φιλώ και σας αγαπώ!!!


31 σχόλια:

 1. Καλοτάξιδος ο χαρταετός σου Μπέττυ μου!!!
  Να είμαστε καλά να φέρουμε εις πέρας το παζάρι της Κοζάνης και μετά να πάμε να πετάξουμε χαρταετούς στη Βέροια!!!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!
  Καλή Ανάσταση !!
  Πολλά φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ημουν σιγουρη οτι εσυ θα εκανες ποδαρικο σ αυτην την αναρτηση.
   Αν και βρισκομαι σε δυσκολες συνθηκες λογω υγειας εκανα την αναρτηση οπως υποσχεθηκα.
   Μακαρι ναˊχει απηχηση η προσκληση μου το θελω και το περιμενω με λαχταρα.
   Φιλια

   Διαγραφή
 2. Ο χαρταετός έχει την δύναμη να ξεσηκώνει όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σ' ένα διαφορετικό παιχνίδι... σε ένα παιχνίδι επίπονο... σε ένα παιχνίδι με επιτυχίες ή απογοητεύσεις... σε ένα παιχνίδι πολύχρωμο... σε ένα παιχνίδι συναγωνισμού και χαράς!!!!
  Ο χαρταετός, η χαρά μικρών και μεγάλων δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι... το πέταγμα του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο υποδηλώνουν την ανάταση και την κάθαρση της ψυχής!!!!
  Σε αυτό το παιχνίδι θα είμαι δίπλα σου!!!! Σου εύχομαι να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματά σου και να ξέρεις πως εγώ θα σε βοηθήσω να πετάξουμε τους αετούς μας ψηλά για να μπορέσουν να φτάσουν στην Βέροια και να σκορπίσουν χαρά με τα χρώματά τους και σε αυτά τα παιδιά!!!!!!!!! Πολλά φιλιά και ότι καλύτερο σου εύχομαι Μπεττουλίνι μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βικουλα μου χαιρομαι που ταυτιζεσαι τοσο πολυ με οσα ο χαρταετος συμβολιζει για μενα.
  Χαιρομαι ομως πιο πολυ και
  πραγματικα συγκινουμαι που θαˊμαστε συνοδοιποροι σˊ αυτο το
  ταξιδι.
  Κι εγω θα δειςˊ θα γινω ο ανεμος γιˊ αυτον ακομη μκι αν οι συνθηκες με δυσκολευουν.
  Θα τους πεταξουμε με επιτυχια, θα δεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!! Πολύ χαίρομαι που το ανακοινώνετε από τόσο νωρίς για να προετοιμαστούμε και να προσφέρουμε κι εμεις με τη σειρά μας ό,τι μπορούμε! Καλή διοργάνωση και καλή επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευγενία μου, χαιρομαι πολύ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό. Σ, ευχαριστώ πολύ. Είμαι σίγουρη ότι οι δημιουργίες μας θα καταπλήξουν ακόμη κι εμάς τις ίδιες!!

   Διαγραφή
 5. Αγαπημένη μου Μπέττυ αυτή σου η γεμάτη συναισθήματα ανάρτηση πέρα από την ευαισθησία της ψυχής σου και πέρα από τον ιδιαίτερο συμβολισμό του χαρταετού , μου δίνει την απέραντη χαρά να σου υποσχεθώ ότι θα είμαι και εγώ κοντά σου για να πετάξουμε παρέα όλους τους χαρταετούς της αγάπης μας για τα παιδιά .
  Εύχομαι ότι καλύτερο για την υγεία σου γλυκιά μου φίλη.
  Να περάσεις μια όμορφη κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα και το ολόλαμπρο Πάσχα να φέρει την Καλή Ανάσταση όπως εσύ επιθυμείς.
  Γλυκά φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή μου Νικόλ, το ξέρω ότι στη Ναύπακτο απέκτησα ακόμη μια καλή, γλυκιά, ευαίσθητη και πολύτιμη φίλη.
   Σ' ευχαριστώ που θα είσαι συνοδοιπόρος στο ταξίδι μας και νομίζω ότι θα έχουμε να ζήσουμε μοναδικά συναισθήματα μέσα απ' αυτή τη διαδικασία.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 6. Μπέττυ με άγγιξε τόσο πολύ η ανάρτησή σου...ειλικρινά.αυτός ο ιδιαίτερος συμβολισμός του χαρταετού με κάνει να πω για μια ακόμη φορά πως θα είμαι κι εγώ δίπλα σου και δίπλα σας σ αυτη την όμορφη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς σε παιδάκια.Πολλά φιλιά και περαστικά σου εύχομαι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ που θα' σαι μαζι μας σ' αυτήτήν προσπάθεια. Να 'μαστε όλες καλά και θα τα καταφέρουμε για ακόμημια φορά!!
   Φιλιά

   Διαγραφή
 7. Να'σαι σίγουρη ότι θα δωσουμε τον καλύτερο μας εαυτό!! Η ανάρτησή σου γέμισε την ψυχη και την καρδιά! Με τους χαρταετούς μας θα χαρίσουμε όση περισσότερη αγάπη σε αυτά τα παιδιά που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη!
  Ενα μεγάλο μπράβο για την ιδέα! Τη βοήθειά μου να τη θεωρείς δεδομένη! Φιλιά, καλή Μεγαλοβδομάδα και καλό Πάσχα να'χεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ Πέπη μου, χαίρομαι που θα σ' εχουμε κοντά μας για ακόμη μια φορά, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα τα καταφέρουμε πάλι.
   Καλη Μ. Εβδομαδα και καλή Ανάσταση.
   Φιλιά

   Διαγραφή
 8. Δηλώνω παρούσα !!!!!!!!!
  Σου στέλνω την σκέψη μου
  και την αγάπη μου !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοφάκι μου σου έβαλα παρουσία και κάτι μου λέει ότι και αυτή τη φορά θα είναι ακόμη πιο δυναμική. Μια πεταλουδίτσα σου, απόκτημα απο τη Ναύπακτο, στολίζει το εργαστήρι μου και μου φέρνει τη γλυκια σου αύρα.
   Καλό Πάσχα
   Φιλιά

   Διαγραφή
 9. Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
  ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆Καταπληκτικη η αναρτηση σου Καλη επιτυχια να εχεις που ειναι δεδομενη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη μου, ευχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Καλό Πάσχα κ καλή Ανάσταση!!!

   Διαγραφή
 10. Τάπαμε..τα συμφωνήσαμε φιληνάδα..όλοι μετά τη Κοζάνη στη Βέροια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι ναι και βέβαια τα συμφωνήσαμε, απο τη Ναύπακτο ακόμη τα λέγαμε παρεούλα για το πέταγμα των χαρταετών μας.
   Χαίρομαι τόσο πολύ Γεωργία μου που θα κάνουμε κάτι στα μέρη που γεννήθηκα και μεγάλωσα!!!
   Καλή Ανάσταση να εχετε!!

   Διαγραφή
 11. Πολύ μου αρέσει που τούτη η ομάδα παράγει τόσο έργο! Θα είμαι και γω εκεί! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα σε περιμένουμε!!

   Διαγραφή
 12. Πολύ ωραίος ο νέος στόχος της Δράσης, Μπέττυ μου!!!!!!!
  Νά'σαι εσύ καλά και όλες μαζί θα αναποκριθούμε όπως ξέρουμε και το κάνουμε μέχρι τώρα, και θα είναι πολλοί οι χαρταετοί που θα πετάξουν στην Βέροια!!!
  Πολλά φιλάκια και καλή Ανάσταση!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαριάννα μου, σ' ευχαριστώ!!! Όλοι μαζι και πάλι, πετώντας τους χαρταετούς μας, θα φτάσουμε στο στόχο μας!!!
   Καλή Ανάσταση!!!
   Φιλιά

   Διαγραφή
 13. Εξαιρετικός στόχος δράσης! Και τα Χριστούγεννα σας παρακολούθησα και σας θαύμασα!
  Τώρα που επανέκαμψα, πολύ θα ήθελα να δημιουργήσω κάτι όσο απλό και αν είναι .....να με συγχωρήσετε. Αρκεί να πετύχει το πέταγμα!
  Μπέττυ μου Καλή Ανάσταση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ωραία ιδέα και πολύ ωραίο θέμα ο χαρταετός!Και πολύ ωραίος σκοπός!Όλες μαζί μπορούμε πραγματικά!Πολλά φιλιά,Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. χαρταετός και παιδί!!!άψογος συνδυασμός...τέλειος ο σκοπός...Δηλώνω λοιπόν παρούσα...στο πέταγμα χαρταετών στην Βέροια!!! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα Μπέττυ μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ....(¯`°v°´¯)
  …....(_.^._)...(¯`°v°´¯)
  ....(¯`°v°´¯) ....(_.^._)
  ......(_.^._)
  ______§§____________§§
  _____§__§__________§__§
  ___§§____§_________§___§
  __§___§___§_______§____§
  _§____§____§_____§____§
  _§___§_§____§___§____§
  _§§§§___§___§§§§§___§
  _________§_________§___§§_§§
  ________§___§§_§§___§_§§§a§§§
  _______§_____________§_§h§§§
  _______§______§______§__§§§
  _______§____§___§____§___§
  ________§____§§§____§___§
  _______§§§§§_____§§§§§_§
  _§§§__§_____§§§§§_____§__§§§
  §_§_§§____§_______§__§_§§_§_§
  §____§_____§_____§__§__§____§
  _§____§____§_____§_§__§____§
  __§____§§§§_______§§§§____§
  ___§____§___________§____§
  ____§____§§§_____§§§____§
  _____§§§§___§§§§§___§§§§


  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! για όλοι έχουμε ανάγκη μια ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Οσο για τους Χαρταετούς,εχω δηλώσει εξ αρχής συμπαράσταση και συμπαράταξη,μακάρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χριστός Ανέστη Χαρά μου, ας έχουμε Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα.
  Θα σε υποδεχθούμε με χαρά και τον δικό σου χαρταετό και είμαι σίγουρη πως θα είναι απ' αυτούς που θα φτάσουν πιο ψηλά!!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πολύ συγκινητική η ανάρτησή σου Μπέττυ, ο χαρταετός της αγάπης θα πετάξει πολύ ψηλά.....!!
  Χαίρομαι που η δράση μας θα δραστηριοποιηθεί και στα μέρη μας (εγώ είμαι από Αλεξάνδρεια και ο σύζυγος από τη Νάουσα ).Θα είναι και μια ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε μετά τους κουμπαράδες στο Βαφοπούλειο.
  Μετά τη δράση μας στην Κοζάνη ....ο ουρανός της Ημαθίας θα γεμίσει χαρταετούς....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μεγάλο πλήθος ανθρώπων ολόγυρα μας είναι ανίκανοι να νιώσουν την ουσία των καιρών με τα ενδιαφέροντα τους να μην εκτείνονται περ' από τα τυπικά θέματα της καθημερινής μικρό ζωής......
  ελάχιστοι εκφράζουν με συνείδηση χρέους στην ανθρωπιά....
  Είναι ευτυχία που σας γνώρισα..... όλες εσάς τις υπέροχες κύριες στην Ναύπακτο....
  Μακάρι να υπάρξει συνάντηση και με την δική μου συμετοχή αυτή τη φορά....
  Ο χαρταετός σύμβολο αγαπημένο.... απελευθέρωση νου και ψυχής....
  Ευχές για καλές επιτυχίες σε κάθε σας δράση σαν και αυτή της Ναυπάκτου.....
  Αγαπητη μου Μπέττυ... κρατώ την γλυκιά ανάμνηση της συνάντησεις μας και το πανέμορφο ενθύμιο σου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μεγάλο πλήθος ανθρώπων ολόγυρα μας είναι ανίκανοι να νιώσουν την ουσία των καιρών με τα ενδιαφέροντα τους να μην εκτείνονται περ' από τα τυπικά θέματα της καθημερινής μικρό ζωής......
  ελάχιστοι εκφράζουν με συνείδηση χρέους στην ανθρωπιά....
  Είναι ευτυχία που σας γνώρισα..... όλες εσάς τις υπέροχες κύριες στην Ναύπακτο....
  Μακάρι να υπάρξει συνάντηση και με την δική μου συμετοχή αυτή τη φορά....
  Ο χαρταετός σύμβολο αγαπημένο.... απελευθέρωση νου και ψυχής....
  Ευχές για καλές επιτυχίες σε κάθε σας δράση σαν και αυτή της Ναυπάκτου.....
  Αγαπητη μου Μπέττυ... κρατώ την γλυκιά ανάμνηση της συνάντησεις μας και το πανέμορφο ενθύμιο σου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. γλυκια μου....τωρα ανακαλυψα τον χαρταετο σου...
  .υπεροχα!
  παρουσα φυσικα....
  θα προσπαθησω...
  να βοηθησω...
  .
  περαστικα γλυκια μου..
  .ευχομαι να εισαι καλα!!!
  ...irida....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν