Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Ενα πολυμορφικό κόσμημα (μέρος 1ο)"


Είναι το κόσμημα που λατρεύω!!!  Το έχω σχεδιάσει έτσι ώστε να μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους, κοντό, πολύ κοντό, μακρύ, ακόμη και σαν ένα πολύ εντυπωσιακό βραχιόλι!!  Άλλωστε γι΄αυτό το ονόμασα "πολυμορφικό".  Μακάρι να μπορούσα να σας  δείξω με πόσους τρόπους μπορώ το δέσω στον λαιμό μου και στο χέρι μου!!   Μη φαντασθείτε ότι είναι κάτι μαγικό, μόνο λίγη φαντασία χρειάστηκε για να το σχεδιάσω.  Πέρα απ΄αυτό όμως, η ποικιλία των πετρών και η επιλογή των στοιχείων από επιχρυσωμένο ασήμι είναι αυτά που κάνουν το κόσμημα μοναδικό!!  Το έχω φτιάξει σε πολλά χρώματα, με διαφορετικές πέτρες και στοιχεία κάθε φορά!!  Σε επόμενες αναρτήσεις μου θα σας δείξω όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς που έχω φτιάξει. 

Προς το παρόν χαρείτε οπτικά δύο κολιέ που είναι φτιαγμένα σε τυρκουάζ/άσπρη απόχρωση.  Αποτελούνται από το βασικό σκελετό, που είναι μια ελεύθερη σειρά από μαργαριτάρια, μήκους 125 cm, δεμένα μεταξύ τους κόμπο κόμπο.  Στις δύο άκρες των κολιέ είναι προσαρμοσμένα δύο μπουκέτα σε αποχρώσεις τυρκουάζ και άσπρου.  Τα μπουκέτα αυτά είναι φτιαγμένα  από πέτρες τυρκουάζ και άσπρου κοραλλιού πάνω σε αλυσίδα από επιχρυσωμένο ασήμι.  Τα στοιχεία/στολίδια στα συγκεκριμένα κολιέ είναι ένα χαριτωμένο ανθρωπάκι από επιχρυσωμένο ασήμι στο ένα και το χαρακτηριστικό σήμα γνωστού οίκου στο άλλο.

Θα περιμένω με αγωνία να διαβάσω τα σχόλιά σας!!!!

Εικ. 1η :  Μαργαριταρένιο κολιέ,  συνδυασμένο με πέτρες τυρκουάζ, άσπρα κοράλλια και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι.


Εικ. 2η :  Το ίδιο κολιέ ολόκληρο


Εικ. 3η : Το κολιέ στις ίδιες αποχρώσεις και με διαφορετικό επίχρυσο στοιχείο


Εικ. 4η :  Το ίδιο κολιέ ολόκληρο



49 σχόλια:

  1. Πανέμορφο!!!!!!!!! Υπέροχα στοιχεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφος ο συνδυασμός άσπρο και τυρκουάζ!!! Μ'αρέσει πολύ!!! Και το μέταλλο του πάει πολύ!!! Καλοφόρετο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!
    μου άρεσει πολύ το τριαντάφυλλο στο τελείωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή δνε μ αρέσιε να επαναλαμβάνομαι θα πω οτι είναι ΤΕΛΕΙΟ! Νομίζω δεν τόχω ξαναπεί;;; Για πρώτη φορά ΟΝΕΙΡΙΚΟ & φέρνει αέρα φρεσκάδας.Ανυπομονώ...
    ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρωτας με την πρώτη ματιά, Μπέττυ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειος ο συνδυασμός μαργαριταριού και τυρκουάζ με πινελιές χρυσού!Διακριτικό και φινετσάτο!!
    Με μία νότα ρομαντισμού που δίνει το τριαντάφυλλο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eίναι υπέροχο, τα μαργαριτάρια είναι η αδυναμία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπεττυ μου,τα μαργαριτάρια αδυναμία μου!
    Έχω μια πολύ μικρή συλλογή,άσχετο αν δεν τα φοράω-θα τα βρουν τα κορίτσια.

    Θεϊκό,πανέμορφο!
    Θα περιμένω και τις άλλες εκδοχές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφού ξέρεις πως μας αρέσουν όλα όσα φτιάχνεις,γιατί το καθένα είναι φτιαγμένο με διαφορετική έμπνευση.έτσι και τα κολιέ αυτά είναι πανέμορφα.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΕΤΤΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ!..ΣΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!!.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ!!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ!!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά αρχοντικό. Τέλειο δέσιμο υλικών και χρωμάτων.Πανέμορφο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ειδικά αυτό, μου φαίνεται πως θα φορεθεί τουλάχιστον... στα βραβεία Οσκαρ!!!
    Ξέρεις, εκεί που όλες οι σταρ φοράνε τις καλύτερες τουαλέτες και τα καλύτερα κοσμήματα και προχωράνε πάνω στο κόκκινο χαλί... για τέτοιου επιπέδου κόσμημα μιλάμε!!!
    ΑΠΑΙΧΤΟ!!!

    Πολλά φιλιά και πάντα να μας χαρίζεις τέτοιες δημιουργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έμεινε να πω;
    Το φαντάζομαι φορεμένο με μια βόλτα γύρω από το λαιμό και ένα κόμπο που θα δένει ασύμμετρα στο μήκος έτσι που να αναδεικνύονται τα τελειώματα!

    Πάρε με για μοντέλο!!!
    Φιλιά Μπέττυ μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλές μου φίλες
    Asteri, Ρίκη, Livilavi, Konstantina, Chris,
    σας ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας, χαίρομαι που σας αρέσει, περιμένετε τις επόμενες αναρτήσεις όπου θα δείξω το κόσμημα σε άλλους χρωματικούς συνδυασμούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ειναι πολυ ομορφο και ρομαντικο κοσμημα που μπορει να φορεθει απο μια κοπελιτσα μεχρι μια κυρια πιο μεγαλης ηλικιας
    γεια στα χερια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Χαρά μου εμένα όμως μου αρέσει κι ας επαναλαμβάνεσαι!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ και θέλω να σου πω ότι χαίρομαι γιατί.....ξέρεις εσύ!!
    Φιλιά

    @Νάντια ουάου!!! Έρωτας με την πρώτη ματιά; Τι να πω; Αυτό είναι πολύ!!!!! Χαίρομαι τόσο πολύ που σας αρέσει!! Η γρυπούλα πέρασε;

    @Χρυσάνθη, σ΄ευχαριστώ!!! Θέλω να σου πω πως πέρασα πολύ ωραία στην περιήγησή μου στο blog σου. Θα βλεπόμαστε συχνά ελπίζω!!

    @Λίλα μου, και δική μου αδυναμία είναι τα μαργαριτάρια, πως να το κρύψωμεν άλλωστε!!!
    Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ!!

    @Ελένη μου, κράτα τα να τα φτιάξουμε κάποια φορά που θα βρεθούμε!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!

    @Fortounata, από έμπνευση άλλο τίποτα!!! Χρόνο να έχω, που αυτό τον καιρό έχω (να μην έχω και παράπονο)και όρεξη (που κι απ΄αυτήν έχω)και μπορώ να ασχολούμαι όλη μέρα!!!

    @Έφη, σ΄ευχαριστώ κορίτσι μου!!

    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @lourdi, σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πραγματικά με κολακεύουν!!! Ξέρεις νομίζω ότι τη διαφορά την κάνουν σίγουρα και τα υλικά!! Χρησιμοποιώ πάντα καλά υλικά, όχι ψεύτικα γιατί νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Βέβαια, το έχω πει πολλές φορές, ξεπαραδιάζομαι, μένω ταπί με ταπί που λένε!!! Τί να κάνω όμως έχω λίγο ακριβά γούστα και τα δίνω όλα στο χόμπι μου!! Θα μου πεις ότι σημασία έχει η δημιουργία.....αλλά δημιουργία όπως την θέλω και μου αρέσει!!!!
    Σε φιλώ

    @Αrtathome, σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ!!

    @paracelsoscooks, σ΄ευχαριστώ, μου άρεσε το σχόλιό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @painter, λοιπόν Χρύσα ετοιμάσου.....βάζω το κόσμημα, βάζεις την τουαλέτα; Θέλω γρήγορη απάντηση για να προλάβω να σου κλείσω θέση στα φετινά οscar!! Eγώ δε θα μπορέσω να πάω.....δεν μου πάει το κόκκινο χαλί!!
    Σε φιλώ

    @Αντιγονάκι μου, αυτός είναι ένας από τους τρόπους που το δένω!!! Χαίρομαι που το φαντάσθηκες φορεμένο!!! Ακριβώς έτσι, δε φαντάζεσαι πόσο ωραίο δείχνει πάνω σε ένα μονόχρωμο εφαρμοστό φόρεμα!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΙΚΑΤΟ!!!!!!!!...ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΜΠΕΤΤΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ειρήνη Σ., συμφωνώ, μπορεί να φορεθεί από νέες γυναίκες, όχι όμως από μικρά κορίτσια, θα έλεγα ότι είναι για λίγο πιο μεγάλες σε ηλικία!! Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο!!

    @Μαράκι μου, πάντα με το καλό και γλυκό σου λόγο, σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπετυ μου τι ομορφο,πραγματικο κοσμημα.Οι περλες συνηθως ειναι λιγο μεγαλιστικες αλλα εσυ το συνδιασες ετσι ωστε να παει με ολα.Υπρτοχο πραγματικα.Καλο βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απλά ΤΕΛΕΙΑ! Μου αρέσουν πολύ ..και τα δύο.
    Οπως λες κι εσύ η ποιότητα φαίνεται από τα καλά υλικά. Και τα δικά σου είναι πολύ καλά.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @kiki, λαμπερό κόσμημα για λαμπερές εμφανίσεις!! Σ΄ευχαριστώ!!

    @Μarion, χαίρομαι που μπορείς να διακρίνεις την ποιότητα των υλικών μου, σ΄ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένα κόσμημα με φινέτσα, κομψότητα, άποψη! Μπράβο Μπέτυ μου!
    Μπορώ να ρωτήσω πού αγοράζεις τα τριαντάφυλλα και τα επίχρυσα στοιχεία?
    Παρατηρώ πόσο καλά έχεις φτιάξει τους κόμπους!
    Περιμένω και τις άλλες εκδοχές του! Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπετυ μου ειναι ποιημα!!!!!υπεροχοοοο,αερινο,λαμπερο!!! και αυτο που μ αρεσει και θαυμαζω παντα στις δημιουργιες σου ειναι οτι ξερεις να κρατας το "μετρο".
    φιλακια Μπετυυυυ(που ξερεις μπορει να τα πουμε το Σκ...με αφορμη την επισκεψη της Λατρεμενης μας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Αγγελική μου, σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Απαντώντας στο ερώτημά σου θα σου πω πως τα τριανταφυλλάκια τα βρίσκεις σ΄όλα τα καλά καταστήματα που πουλούν ήμιπολύτιμες πέτρες κάτω στην Αθήνα (δε θέλω να αναφέρω κάποια φίρμα για ευνόητους λόγους), εγώ προσωπικά τα έχω αγοράσει από την Κύπρο, τα δε στοιχεία τα αγοράζω από κάποιο δικό μου εργαστήριο αργυροχυσοχοϊας. Πολλές φορές παραγγέλω και μου επιχρυσώνουν κάτι ειδικά για μένα. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αγοράζω πάντα κάθε τι σε ποσότητα και αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχω οικονομικά πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @misirlou μου, σ΄ευχαριστώ, κι εγώ ελπίζω ότι η άφιξη κάποιας ψυχής θα μας κάνει να συναντηθούμε.....μακάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι να πω εγώ τώρα;;; Ονειρεμένο, μαγικό, υπέροχο, πανέμορφο, θεϊκό και πολύ-πολύ φινετσάτο!!!! Είσαι καταπληκτική!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ όμορφο, πολύ αχοντικό, με υπέροχα χρώματα!!
    Μπράβο Μπέτυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα Μπεττυ μου!!!!τι να πω η γυναίκα... το ξέρεις άλλωστε ότι από την πρώτη φορά που το είδα εντυπωσιάστηκα!!!είναι πανέμορφο!!!(ελπίζω να είστε όλοι καλά σας φιλώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αξιοθαυμαστα τα κοσμηματα σου τι άλλο να πώ !!!ΤΕΛΕΙΑ!Λατρευω το τριανταφυλλακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπέττυ έχεις δίκιο!!!! Είναι εξαιρετικό!!! Το φαντάζομαι δεμένο και το δέσιμο να είναι στο πλάι κι εκεί να πέφτουν και τα διακοσμητικά του!!! Εξαιρετική δημιουργία γι ακόμη μια φορά !!!! Τι να πω!! Εύχομαι απλά να δημιουργήσεις κάτι αντίστοιχο για τον Μεγάλο Διαγωνισμό Αγάπης Θα ήταν τιμή μου να δω την συμμετοχή σου!!!!

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπέτυ σε ευχαριστώ! Μου αρέσει και εμένα να φτιάχνω κοσμήματα και έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα! Πρέπει να τα πάρω σε μεγάλη ποσότητα και δεν θέλω να δεσμεύσω μεγάλα ποσά γιατί το κάνω απλά για το κέφι μου! Στην Αφρική δεν έχουν τριανταφυλλάκια ή μάλλον έχουν κάτι Κινέζικα πολύ χοντροκομμένα και κακότεχνα! Μια και είμαι στην Αθήνα θα τα ψάξω... Σε ευχαριστώ και όπως είπα περιμένω να δω την συνέχεια (στοιχηματίζω σε κοράλλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στο blog μου σε περιμένει βραβείο... θα περάσεις να το πάρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τί πανέμορφο...!!!
    πώς τα καταφέρνετε βρε κοπελιές με τα πενσάκια και τα κουμπωματάκια...??
    το τριανταφυλλάκι όλα τα λεφτά...
    κι εγώ σε κοράλι ποντάρω για τη συνέχεια...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μακράν το αγαπημένο μου!!!!
    (είπα της μαμάς ότι τηλεφώνησες, έτρεχε όλη μέρα σε δουλειές, είπε θα σε πάρει μόλις μπορέσει...) φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ♥ Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha e aproveito para desejar um bom fim de semana com muita paz e saúde.
    Que peça bonita, delicada e muito feminina!!!
    Beijinhos. ♥
    Brasil ♥
    ♥♥ °º
    ° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!
    Τα μαργαριτάρια...απο τα
    ποιό αγαπημένα μου!!!

    Μπετούλα!!!Πολυ χάρηκα που σου άρεσε
    η βόλτα μου ,
    στα παλια σοκάκια της γειτονιάς μου
    και σου θύμησα την δική σου
    πόλη που τόσο αγαπώ...
    Σε προσκαλώ φίλη μου αγαπημένη
    οποτε ξανάρθεις απο τα μέρη μας
    νάρθεις να τα περπατήσουμε
    παρεούλα...με καλό κρασί και
    μεζέ στα σοκάκια αυτά που
    κάποια αρχοντικά,
    της γειτονιάς μου γίναν
    όμορφα στέκια....
    Θα σε περιμένω...
    Καλό Σαβ/κο!!
    γίναν
    ομορφα στέκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για περάστε από τα λιλά μου παρακαλώ για να σας κάνω trendy!!!!!!!Βραβειάκι μυρίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι όμορφο κόσμημα! Και ευκολοφόρετο εκτός από πολυμορφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μου αρεσαν παρα πολυυ!! απο σημερα αναγνωστρια σου .. μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με χαρά μου σου αφιέρωσα ένα βραβείο.
    Πέρνα από το blog μου να το παραλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν