Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ένας αχάτης που εύκολα έγινε κόσμημα"

Εκεί που χαζολογούσα με τεμπέλικη διάθεση στο εργαστήρι μου και χάιδευα, ως συνήθως, τις πέτρες μου, στα χέρια μου έπεσε ένας αχάτης, απ΄αυτούς που είχα προμηθευτεί σε κάποιο ταξίδι μου. Παλαιότερα είχα φτιάξει και άλλα κοσμήματα μ΄αυτόν, πιο πολύπλοκα και ίσως όχι τόσο ευκολοφόρετα.



Σήμερα όμως έχω άλλη διάθεση, δε θέλω πολλά πολλά (το μυαλό μου τρέχει στη "λούφα", νομίζω ότι δεν έχω τη καλύτερη διάθεση) όμως κάτι θέλω να φτιάξω μ΄αυτόν τον ξεχασμένο αχάτη.  Και ξαφνικά το σύρμα μπαίνει αυτόματα στο μαλαφά και το ταξίδι ξεκινά.  Η πέτρα υποδέχεται το συρμάτινο στοιχείο που βγήκε απ΄τον μαλαφά, στολίζεται και με μια ακόμη πέτρα της ίδιας απόχρωσης και να έτοιμο το παντατίφ.  Μια αλυσίδα σε χρώμα του χαλκού και το κόσμημα είναι έτοιμο να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ!!

Παντατίφ με αχάτη και επιχρυσωμένο σύρμα μπρούντζου

Όμως φτιάχνοντάς το άνοιξε η όρεξή μου και είπα να φτιάξω και κάτι ακόμη που θέλω να χαρίσω σε μια φίλη που λατρεύει τα σκουλαρίκια.   Και μια και ήθελα να τα ταιριάσω χρωματικά μόνο και μόνο για να τα αναρτήσω μαζί, βρήκα στις πέτρες μου τούτα εδώ τα μικρά ταγιαρισμένα cat's eyes και έπεσα με τα μούτρα.......το πότε μου έφυγε η τεμπελιά και η νωθρότητα ούτε που το κατάλαβα.  Σε λίγη ώρα είχα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και το κυριότερο ήμουν πια γεμάτη χαρά και ευεξία!!!

Σκουλαρίκια με πέτρες cat's eye και σύρμα επιχρυσωμένου μπρούντζου

Έτσι είναι φίλοι μου η δημιουργία!!!  Παίρνει το μυαλό μας  απ΄τα σκοτεινά σοκάκια και το οδηγεί σ΄ένα κόσμο γεμάτο απ΄τη χαρά  της δημιουργίας!!



Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εμείς σ΄αυτή τη γειτονιά, που ασχολούμαστε με τη δημιουργία!!!   Σκοπός μας είναι μόνο η χαρά που παίρνουμε και που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τη μοιραζόμαστε εδώ!!!!


Οποιοδήποτε άλλο όφελος, τις περισσότερες από εμάς, δε μας αφορά........μας αρέσει να χαιρόμαστε με ό,τι δίνει χαρά και στους άλλους!!!  Και αυτό νομίζω ότι κάνουμε!!!!!

Φίλοι μου, 
μέχρι την επόμενη φορά
σας χαιρετώ, σας φιλώ και σας αγαπώ!!!







8 σχόλια:

  1. ✿⊱°•
    Belas joias. Amei o colar, a combinação das cores: ágata, dourado e cobre.
    Sofisticado.

    °º。♪♫Bom fim de semana!°。♪♬
    Beijinhos✿♫° ·.
    Brasil⊱°•

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπέττυ μου είναι αλήθεια όσα λες , η δημιουργία μας βγάζει από τις δυσκολίες και μας προσφέρει και τη χαρά του μοιράσματος. Αυτα τα τρυφερά λόγια έχουμε ανάγκη . Το ότι τα κοσμήματά σου είναι πανέμορφα το γνωρίζεις πολύ καλά , αλλά αυτά τα λόγια και τα χρώματα με κάνουν και χαμογελώ γλυκά.
    Σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητή Νικόλ, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας εδώ.....να μοιραζόμαστε και αν είναι δυνατόν να δίνουμε, να δίνουμε όσο μπορούμε.....είναι καταπληκτικό το πόση χαρά μπορεί να δώσει ένα ασήμαντο δικό μας "καλημέρα", μια γλυκιά, ανθρώπινη επαφή, ένας καλός λόγος μας!!!! Ναι δε λέω η δημιουργία είναι μεγάλη χαρά, όταν όμως τη μοιραζόμαστε η χαρά διπλασιάζεται!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  3. Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σου φιλη μου Μπεττυ... αυτό που γίνεται μεσα σ αυτον τον χώρο που τον κάναμε δικό μας.. η κάθε μια μας με τον δικό της τρόπο .. είναι απο την μια η χαρά του να γνωρίζουμε ανθρόπους που έχουν τα ίδια η παρόμια ενδιαφέροντα και να δημιουργούμε με ότι ξερει η κάθε μιά μας..σίγουρα η χαρα που νιώθουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε δεν συγκρίνεται.. με τίποτα... ελπίζω να το συνεχίσουμε.. .οι δημιουργίες σου στο κόσμημα εξαιρετικές..... φιλάκαιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρουλάκι μου, ειδικα εσύ είσαι απ' τα μέλη της παρέας μας που μοιράζει απλόχερα τη χαρά και την αισιοδοξία. Μακάρι κορίτσι μου να 'μαστε καλά και να μπορούμε να μοιραζόμαστε εδώ όλα τα όμορφα.
    Σ'ευχαριστώ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν