Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

"Κρεμάσαμε τις χριστουγεννιάτικες κουδούνες"

Θυμάμαι τα χρόνια εκείνα τα παιδικά στην Έδεσσα.  Ανάμεσα στα κάλαντα και τα τρίγωνα ακούγονταν και κάποιοι ήχοι δυνατοί που έμοιαζαν μ΄αυτούς που έβγαιναν από κάποιο μαντρί της περιοχής.  Ήταν οι κουδούνες που κάποια παιδιά προτιμούσαν να κρατούν και να χτυπούν γιατί θεωρούσαν ότι δυναμώνουν τη φωνή τους τραγουδώντας τα κάλαντα.  


"Σ΄αυτό το σπίτι που ΄ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει!!!"
Κι΄ύστερα χτυπούσαν δυνατά την κουδούνα και φώναζαν : "Κόλιντα μπάμπου"!!!!  Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η φράση όμως θυμάμαι ότι μετά απ΄αυτό ο κάθε σπιτονοικοκύρης έδινε στα παιδιά το "μπαξίσι" τους που άλλοτε ήταν χρήματα άλλοτε μανταρίνια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.


Όμορφα, γλυκά, χαρούμενα χρόνια!!!!


Αυτές τις κουδούνες βρήκα κι εγώ φέτος σε κάποιο μαγαζί  και βάλθηκα να τις στολίσω χριστουγεννιάτικα!!  Το ντεκουπάζ νομίζω ότι ταίριαξε μια χαρά.  Μερικά κουδουνάκια (σιγά που δε θα έβαζα κουδουνάκια) και γιορτινές κορδέλες τους έδωσαν πρόσθετη γιορτινή ομορφιά.


Χτυπώντας τες όλες μαζί θέλω ο ήχος τους να φτάσει σε όλους εσάς και να ευχηθώ να έχετε Χαρούμενα Χριστούγεννα με τις οικογένειές σας γεμάτα αγάπη και θαλπωρή!!!

Σας φιλώ και σας αγαπώ





6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ!!!!!
    ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρονουυυυυυυυυ!να σαι καλα Μπετουλινι μου να τις κουδουνας δυνατα και οι ευχες σου να βγουν αληθινες!!!!σε φιλωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονιά κουδουνιών το 13...χαχαχα... Ακούω κουδουνάκια και ψάχνω να σε βρω....χαχα. Μπεττουλίνι μου είναι υπέροχες οι κουδούνες σου όπως και οι παιδικές μας αναμνήσεις. Με λίγα ή πολλά, οι περισσότεροι θυμόμαστε με νοσταλγία τα γλυκά Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων. Να περάσετε υπέροχα και ανυπομονώ να τα ξαναπούμε... όχι τα κάλαντα καλέ... χαχα... Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπορεί να μην είδα εγκαίρως αυτή σου την ανάρτηση,αλλά οι φωνές και τα κουδουνίσματά σου μ έφτασαν ήδη και μου χάρισαν τρυφερές Γιορτές. Νάσαι ΠΑΝΤΑ καλά, με δημιουργική ζωντάνια και παιδική αφέλεια και να μας χαρίζεις χαμόγελα αισιοδοξίας και καλογουστιάς.Οι κουδούνες σου, σιγά μην υστερούσαν των υπολοίπων ...ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ!
    Και του χρόνου με υγεία να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου κι εμέις ΕΣΕΝΑ!!!! Φιλάκια πολλάααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eυχάριστη έκπληξη !!
    Πολύ πρωτότυπες οι κουδούνες σου Μπέττυ μου....
    Καλόγουστες όπως όλα, όσα κάνεις !
    Φιλάκια και πολλές πολλές ευχές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομορφες και φασαριόζικες οι χριστουγεννιάτικες κουδούνες σου, Μπέττυ!
    Και του χρόνου με υγεία, χαρά και αγάπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν