TUTORIAL


Πως να φτιάξετε την καρφίτσα "Στεφάνι"


Σας παρουσιάζω, όπως σας υποσχέθηκα, τον τρόπο δημιουργίας της καρφίτσας "στεφάνι"


Βήμα 1ο :  Φτιάχνω με μαλακό σύρμα αλπακά το στεφάνι όπως φαίνεται στην εικόνα

Βήμα 2ο :  Περνώ σε γράνες τις πέτρες της αρεσκείας μου και κλείνω τις γράνες

Βήμα 3ο:  Πλέκω τις γράνες στο σύρμα με τον τρόπο που φαίνεται στην εικόνα

Βήμα 4ο :  Προσαρμόζω καλά τις πέτρες πάνω στον σκελετό του στεφανιού

Βήμα 5ο  : Συνεχίζω με όσες γράνες χρειαστεί ώστε να γεμίσει το στεφάνι, τη μία κοντά στην άλλη ώστε οι πέτρες να δένουν αρμονικά στο σύνολο,
και στερεώνω κολλώντας με το ειδικό κολλητήρι και το καλάι
ασημιού στο πίσω μέρος του στεφανιού

Βήμα 6ο :  Στερεώνω με το κολλητήρι και το καλάι τη βελόνα κουμπώματος στο πίσω κέντρο
του στεφανιού

Βήμα 7ο :  Γεμίζω τις γράνες με το κολλητήρι και ΕΤΟΙΜΟ !


Παρουσίαση δημιουργίας ενός κολιέ με mini μαργαριτάρια


Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το κόσμημα, όλα τα δώρα που χαρίζω σε δικούς μου ανθρώπους είναι δημιουργήματά μου. Ξέρω λίγο πολύ τί αρέσει στον καθένα και φτιάχνω κάτι ανάλογο.
Σήμερα θα φτιάξω ένα κολιέ με mini μαργαριτάρια κι ένα μικρό κατακόκκινο τριανταφυλλάκι για να το χαρίσω με πολλή αγάπη στη φίλη μου την Κάτια που έχει τα γενέθλιά της.

Για την κατασκευή του θα χρειαστούμε :
 • επίχρυσο εύκαμπτο σύρμα για κολιέ (40 cm)
 • 49 μαργαριταράκια mini
 • 9 μικρές πέτρες μαύρου αχάτη
 • ένα τριανταφυλλάκι (κοράλι)
 • 18 επίχρυσα στοπάκια
 • επίχρυσο κούμπωμαTα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμεΒήμα 1ο : Περνάμε σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη τις πέτρες, με ενδιάμεσα τα ανοιχτά στοπάκια.
Βήμα 2ο : Στο σημείο που θέλουμε να σταματήσουμε τη διάταξη των πετρών, τοποθετούμε ένα στοπάκι και το κλείνουμε ώστε να σταθεροποιήσουμε τη διάταξη.
Βήμα 3ο : Στο ένα άκρο προσαρμόζουμε το κούμπωμα με ένα στοπάκι το οποίο κλείνουμε σφιχτά.
Βήμα 4ο : Στο άλλο άκρο δημιουργούμε μια μικρή θηλιά για να κουμπώνει το κούμπωμα, πάλι με ένα στοπάκι που το κλείνουμε σφιχτά.
Έτοιμο !!!!!
Ελπίζω να σας το παρουσίασα με κατανοητό τρόπο.

Στείλτε μου τα σχόλιά σας για να βελτιώσω τον τρόπο παρουσίασης.


"Εasy wire earrings tutorial - Εύκολα σκουλαρίκια με σύρμα (βήμα-βήμα)

Είπα ν΄αρχίσουμε τα μαθήματα βήμα - βήμα με κάτι πολύ εύκολο φίλοι μου. Ένα ζευγάρι χαριτωμένα σκουλαρίκια που νομίζω θα θέλαμε όλοι να φτιάξουμε, είτε για να τα φοράμε είτε για να τα χαρίσουμε.Τα υλικά είναι απλά, ίσως θα μπορούσε η κάθε μια μας να έχει πρόχειρα στο σπίτι, εννοώ ότι όλες εμείς που ασχολούμαστε με τις χειροτεχνίες θα έχουμε λίγο σύρμα λεπτό, τόσο όσο να μπορεί να περάσει από τις τρυπούλες μιας πέτρας, κάποιες χαντρούλες από παλιά, χαλασμένα κοσμήματα και τα γνωστά μυτοτσίμπιδα που τα έχουμε για διάφορες χρήσεις.

Ξεκινάμε λοιπόν :

Υλικά 
 • 2 κομμάτια σύρμα μήκους 15 cm περίπου
 • 2 χαντρούλες κόκκινες
 • 2 χαντρούλες άσπρες (πέρλες)
 • πολλές χαντρούλες ψείρες σε άσπρο χρώμα
 • 2 χαλκαδάκια
 • 2 αγκιστράκια για σκουλαρίκια (τα φτιάχνουμε μόνοι μας, τον τρόπο θα τον δούμε μια άλλη φορά)
 • μυτοτσίμπιδο στρογγυλό
 • μυτοτσίμπιδο πλακέ
 • κοπτάκιΣτη μια άκρη από κάθε σύρμα κάνουμε ένα στρογγυλό με τη βοήθεια του στρογγυλού μυτοτσίμπιδου, προκειμένου να φτιάξουμε μια γράνα. Είναι πανεύκολο, όσες δε το έχετε, δοκιμάστε και ξαναδοκιμάστε, θα το πετύχετε σίγουρα.Προσαρμόζουμε στην άκρη της γράνας τη μία κόκκινη χαντρούλα και στη συνέχεια πολλές άσπρες.Γεμίζουμε όλη τη γράνα με τις άσπρες ψειρούλες  και αφήνουμε στο τέλος περίπου 2 cm σύρμα χωρίς αυτές.Με τη βοήθεια του πλακέ μυτοτσίμπιδου προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ομόκεντρους κύκλους γύρω από την κόκκινη χάντρα.  Θέλει λίγη προσοχή και λίγη υπομονή, δεν είναι καθόλου δύσκολο.Όταν φτάσουμε στο τέλος, λυγίζουμε με το πλακέ μυτοτσίμπιδο το σύρμα ώστε να εγκλωβίσουμε τις ψειρούλες.Μετά από αυτό βάζουμε στο σύρμα την πέρλακαι με τη βοήθεια του στρογγυλού μυτοτσίμπιδου  κάνουμε το τέλος του σύρματος θηλιά  δημιουργώντας έτσι ένα δέσιμο, όπως ακριβώς φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.  Προσπαθούμε με το δέσιμο να κρατήσουμε τις χάντρες κοντά τη μία με την άλλη, χωρίς όμως πάθουν "ασφυξία".Στο τέλος κόβουμε με  το κοπτάκι όσο σύρμα περισσεύει.Ανοίγουμε το χαλκαδάκι και το περνάμε στην άκρη.Προσαρμόζουμε και το αγκίστρι του σκουλαρικιού και κλείνουμε το χαλκαδάκι προσεκτικά.Με το δάκτυλό μας, από το πίσω μέρος, σπρώχνουμε από το κέντρο προσεκτικά τους ομόκεντρους κύκλους και έτσι δίνουμε ένα σχήμα πομπέ στο σκουλαρίκι.Έτοιμο!!!!!!!


Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άπειρα κοσμήματα και όχι μόνο. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάποια φίλη για πρόσθετο υλικό σε όποια κατασκευή κάνει.  Μπορεί ας πούμε να γίνει ένα λουλουδάκι  για τις κατασκευές μας από πηλό αλλά ακόμη και ένα charm σε κάποιο βραχιολάκι μας.  Ιδέες υπάρχουν πολλές αρκεί να μας αρέσει !!!


Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια/λουλούδια θα είναι ένα από τα κοσμήματα που θα σταλούν από μένα στην εκδήλωση της Δράσης Ελληνίδων Bloggers"Πεταλούδες & Λουλούδια", που θα γίνει στη Ναύπακτο, έτσι σαν μια μικρή ανάσα από καρδιάς, για τα παιδάκια της "Φλόγας" 
Ελπίζω να ήμουν αρκετά κατανοητή στο πρώτο μου διαδικτυακό μάθημα.  Διάλεξα σαν θέμα κάτι εύκολο και  εφικτό από πολλούς.  Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά σχέδια και τεχνικές , στην αρχή για αρχάριους αλλά αργότερα και για πιο προχωρημένους.  Όρεξη να έχουμε!!!

Αν έχετε απορίες ή θέλετε πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινήσεις, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου......θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας.

Μέχρι την επόμενη φορά,
σας φιλώ και σας αγαπώ!!!!!


Αυτά που μ΄αρέσουν