Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Ο χαρταετός της καρδιάς μου"

Είναι ένας χαρταετός που φτιάχτηκε πριν χρόνια, όταν η κόρη έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά εργασίας.  Νέα μηχανικός τότε, ακόμη δεν είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, εργάστηκε για ένα διάστημα ως ερευνήτρια στο Πολυτεχνείο.  Εκεί σ΄ένα μικρό γραφείο μέσα στο Εργαστήριο, ανάμεσα σε μηχανές και ρομπότ άνοιξε τα φτερά της!!!

Χαρταετός φτιαγμένος με μέταλλο αρζαντό, κορδέλες και πέτρες μουράνο

Στο πέταγμα αυτό, για την πραγματοποίηση των ονείρων της,  τη συνόδευσε αυτός ο χαρταετός που φτιάχτηκε με αγάπη και φορτώθηκε με άπειρες ευχές!!! Ευχές που έχουν να κάνουν με το συμβολισμό του, έτσι όπως εγώ έχω στο μυαλό μου........Ελευθερία (για να΄χει πάντα ελεύθερη σκέψη), Δύναμη (για ν' αντέχει σε κάθε δυσκολία), Αυτοπεποίθηση (για να 'χει εμπιστοσύνη στον εαυτό της), Εγκράτεια (σε ό,τι προσπαθεί να την θυμώσει) και  προπάντων σύνεση και μετριοφροσύνη (κάθε φορά που η αλαζονεία παραμονεύει)!!!



Ο χαρταετός αυτός λοιπόν στόλιζε  το γραφείο της για όσο διάστημα εργάστηκε εκεί και της θύμιζε πάντα όλα αυτά που ήθελα να της πω από την πρώτη μέρα αλλά ήξερα ότι θα αντιδρούσε σ΄αυτές τις "μαμαδίστικες" συμβουλές (χώρια ότι θα τα έλεγα με στόμφο και ύφος και μάλλον γραφική θα φαινόμουν).



Ο χαρταετός μπορεί να μην τη συνόδευσε στην μετέπειτα καριέρα της όμως ξέρω ότι αυτά που ήθελα να της περάσω τώρα πια είναι βαθιά ριζωμένα μέσα της........και έτσι ο χαρταετός μας στέκεται καμαρωτός να στολίζει το παιδικό της δωμάτιο στο σπίτι των γονιών της!!!  Μπορεί κάποια στιγμή να θελήσει η ίδια να τον χαρίσει στα δικά της παιδιά......μακάρι!!!!!!


Φίλοι μου, αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να πετάξουμε όλοι τους δικούς μας χαρταετούς........ας τους στολίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερες ευχές για όλον τον κόσμο και πετώντας τους να τις πιστέψουμε για να πραγματοποιηθούν!!!!!

"ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ"

Και μέχρι την επόμενη φορά
σας ευχαριστώ, σας φιλώ και σας αγαπώ!!








18 σχόλια:

  1. Πόσο συναισθηματική ανάρτηση!Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος χαρταετός και αυτό που τον κάνει ακόμα πιο υπέροχο είναι οι ευχές που τον συνοδεύουν.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Ελένη, πάντα οι ευχές δίνουν ομορφιά πόσο μάλλον όταν απευθύνονται στα παιδιά μας!!

      Διαγραφή
  3. Μπέττυ μου
    ο "χαρταετός των ευχών", όπως ήδη γνωρίζεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη για τη σημειολογία του εκεί που αφιερώνεται.Ο δικός σου στολίστηκε τόσο λιτά αλλά συνάμα με βαρύτητα και ομορφιά,που επιτέλεσε στο έπακρον το καθήκον του και παροπλίστηκε μέχρι νεωτέρας...γιατί σίγουρα θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία γι αυτόν,να μεταδώσει τα μνηνύματά του σ άλλα παιδιά...ΜΑΚΑΡΙ!
    Αυριο με καλό,τώρα να θα πετάξουμε αετό και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε λόγω κακοκαιρίας,αλλά εύχομαι αναλάφρη και καθαρή καρδιά!!!
    Φιλάκια πολλά με ευχές χαρούμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρουλάκι μου, είδες ταύτιση; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή η αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση που στηρίζει τη φιλία μας από τις αρχές του 2010, όταν δειλά δειλά ξεκινήσαμε τα blogs (θυμάσαι;), ναι αυτή η αγάπη και εκτίμηση υπάρχει γιατί ταυτιζόμαστε σε πάρα πολλά!!!
      Καλή Σαρακοστή να έχετε, με υγεία και χαρά!!! Και του χρόνου με καλύτερο καιρό ίσως μπορέσουμε να πετάξουμε τον χαρταετό μας!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Μακαρι Μπέττυ μου όλοι οι χαρταετοι.. που κουβαλάν τα όνειρα των νέων ανθρώπων... να παρουν τις ευχές τους και να τις κάνουν πραγματικότητα... είναι όμορφο να φυλαν τα μικρα αλλα ανεκτίμητα πραγματάκια.. που σίγουρα θα τους θυμήζουν στιγμές όμορφες..να έχεις ενα ομορφο μήνα καλή σαρακοστή..!!! φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου, μακάρι και οι δικές σου ευχές να βρουν αποδέκτες!!!
      Καλή Σαρακοστή,
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Τόσο όμορφες σκέψεις και συμβολισμοί για τον χαρταετό της καρδιάς σου !! Και πως να μην είναι έτσι όταν φτιάχνετε για το παιδί , για κάθε παιδί που θέλει να πετάξει με δύναμη και αισιοδοξία. Το εύχομαι για όλα του κόσμου τα παιδιά
    Καλό σου μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές σου ευχές είναι και δικές μου Nicol για όλα τα παιδιά του κόσμου που δυστυχώς ξεκινούν τη ζωή τους και τη καριέρα τους σ΄ένα δύσκολο και πολύ απαιτητικό περιβάλλον!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Kαι εγώ θα ευχηθώ Μπέττυ, η επόμενη γενιά να πάρει τη σκυτάλη
    και να προικιστεί με ότι ο πανέμορφος αετός σου συμβολίζει.
    Πολλά φιλάκια σου στέλνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Σοφάκι μου, ο χαρταετός μου θα περιμένει υπομονετικά στη θέση του μέχρι να τον ξαναχρειαστούμε......μακάρι!!!
      Καλή Σαρακοστή!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  7. Τα όνειρα και οι ελπίδες να γίνουν "ένα" με τον όμορφο χαρταετό σου , να πετάξουν ψηλά , να χαρίσουν αισιοδοξία και χαρά στα νεα παιδιά! Γιατί τους αξίζει, γιατί είναι το μέλλον της Ελλάδας, ο θεμέλιο λίθος που πάνω του θα στηριχτεί ένα νέο , πιο γερό οικοδόμημα!!
    Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή, Μπέτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Πέπη μου οι ευχές όλων μας να δώσουν δύναμη και ελπίδα σ΄όλα τα παιδιά του κόσμου και ειδικά στα παιδιά της δικής μας πατρίδας γιατί σήμερα το έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη,
      φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Υπεροχος ο χαρταετος! Καλο μηνα και καλη σαρακοστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρα πολύ γλυκό αυτό με την κόρη σου!ΔΕν είχα σκεφτεί αυτό το συμβολισμό του χαρταετού! Να την χαίρεσαι!Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pinelia είναι δικοί μου συμβολισμοί αυτοί, έχω όπως τους έχω έγώ στο μυαλό μου!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, καλή Σαρακοστή!!

      Διαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν