Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"Εικόνες και εντυπώσεις από τη γιορτή αγάπης στη Ναύπακτο"

Η "Δράση Ελληνίδων Bloggers" χάρισε την αγάπη της αυτή τη φορά στα παιδάκια της "Φλόγας", σε μια εκδήλωση που έγινε στη Ναύπακτο.

Μια πανέμορφη πόλη, με υπέροχους ανθρώπους, άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για να μας υποδεχθεί !!
Η γλυκιά μας Άσπα και όλες οι κυρίες της "Φλόγας" ήταν εκεί, έτοιμες να μας δώσουν ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη τους.




Την έκθεσή μας φιλοξένησε ένας καταπληκτικός χώρος το Φετιχέ Τζαμί και τα εγκαίνια  έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής.




Η "κοριτσίστικη" αντιπροσωπεία  της Δράσης ήταν εκεί γεμάτη χαρά και καμάρι!!!


Και σε άλλα κορίτσια, να ΄μαστε καλά να δίνουμε χαρά με τις δημιουργίες μας!!!



Το επόμενο πρωϊνό ήταν αφιερωμένο σε ένα προσκύνημα που εγώ προσωπικά το επιθυμούσα και το σχεδίαζα πολύ καιρό.  Στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβα.
Η Μονή αυτή είναι η 5η αρχαιότερη  Βυζαντινή Μονή και βρίσκεται 45 περίπου λεπτά ανατολικά της Ναυπάκτου.  Είναι κτισμένη το 1077 μ.Χ. από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη, επάνω σ΄ένα μικρό λόγο και μέσα σ΄ένα απέραντο δάσος από δρυς και αγριοκαστανιές.
Οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου Κομνηνοί ήταν αυτοί που βοήθησαν οικονομικά τη Μονή και της εδώρησαν πολλά κτήματα στην κοιλάδα του Μόρνου.


Η ιστορία του Μοναστηριού είναι συγκλονιστική.  Η προσφορά του στο Έθνος πολύ μεγάλη γιατί δεν επρόκειτο μόνο για οικονομική ενίσχυση αλλά για κάτι πολύ βαθύτερο. 


 Το Μοναστήρι περιέθαλψε, έθρεψε, παρηγόρησε, ενίσχυσε, προστάτευσε, μόρφωσε (με Κρυφό Σχολειό σε επίπεδο Σχολαρχείου) και τελικά πολέμησε στο πλευρό του μαρτυρικού και αγωνιζόμενου Έλληνα, να να δοθεί το τίμημα της Ελευθερίας.



Ήταν μια εμπειρία μοναδική και συγκλονιστική. Οι τόσο γλυκιές αδελφές καλόγριες, ο  μεστός και αληθινός λόγος της αδελφής που μας ξενάγησε εκεί, καθώς και  η ειλικρινής και πνευματική προσέγγιση των ψυχών μας από την  Ηγουμένη Γερόντισσα Θεοδοσία  πραγματικά μας συγκλόνισαν.


Και με μια γλυκιά ηρεμία αποχαιρετήσαμε το Μοναστήρι, με την ευχή  οι κερασιές που ολάνθιστες στολίζουν τον κήπο του ν' ανθίσουν και πάλι για μας......μακάρι ν' αξιωθούμε να ξανάρθουμε!!!!

Ένα τριήμερο αγάπης, προσφοράς, χαράς και κατάνυξης έφτασε στο τέλος του.  Σήμερα αποχαιρετήσαμε την όμορφη πόλη της Ναυπάκτου και ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστοφής με την ευχή :  και σε άλλα ακόμη πιο μεγάλα, ακόμη πιο ωραία!!!!!

Και μέχρι την επόμενη φορά
σας φιλώ και σας αγαπώ!!












25 σχόλια:

  1. Πραγματικά, φαίνεται να ήταν καταπληκτικά .... και ο χώρος και οι δημιουργίες και η βόλτα !! Πάντα τέτοια κορίτσια και πολλά μπράβο σε όσους συμμετείχαν σε όλο αυτό για να προσφέρουν την αγάπη τους !!! Καλή επιστροφή και να έχετε πάντα τέτοιες γλυκές αναμνήσεις !!!! Φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Ράνια, πραγματικά επιστρέψαμε γεμάτες όμορφα συναισθήματα!!!
      Η προσφορά σε κάθε της μορφή προσφέρει μόνο χαρά και ικανοποίηση!!

      Διαγραφή
  2. Μπεττουλίνι μου περάσαμε υπέροχα στην πανέμορφη Ναύπακτο και πιστεύω ότι καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι σημαντικό για την ΦΛΟΓΑ!!!! Προσωπικά σε ευχαριστώ που μας οδήγησες σε αυτό το προσκύνημα!!!! Πολλά φιλιά καλή ξεκούραση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου γυρίσαμε με την ψυχή μας γεμάτη και ήρεμη. Όλα ήταν υπέροχα!!
      Και στα επόμενα που έρχονται......να ΄μαστε καλά όλες!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Μπέτυ μου χάρηκα που σε ξανάδα, λυπάμαι που δεν είδα και το μοναστήρι όμως κουράστηκα πολύ και έπρεπε να φύγω..Ελπίζω σε μία νέα συνάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αχτιδούλα μου, δε προλάβαμε να χορτάσουμε η μία την άλλη. Σίγουρα όμως θα συναντηθούμε κάποια μέρα στη Θεσσαλονίκη!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Μπράβο!!! και σε άλλες δράσεις με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι από τις τυχερές αφού ήσουν εκεί. Εμείς σε ευχαριστούμε που μας μετέφερες όλες αυτές τις ομορφιές.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια μονο λέξη θελω να σας πώ...ΤΥΧΕΡΕΣ ΌΛΕΣ.....που κάνατε αυτό το ταξίδι ..της αγάπης.. και γεμίσατε με ακομα περισσότερη τις καρδιές σας στο προσκύνημα της Παναγιάς τι ομορφιά παντού!!!! Μπέττυ μου.. να σας έχει ο Θεός γερές δυνατες... να δίνετε απο της καρδιάς σας το περίσευμα που παντα θα υπάρχει... είναι το μονο που δεν τελειώνει ποτέ.... μια έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. φιλακιαααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς τελείωσε γρήγορα Μπέττυ μου, όπως όλα τα ωραία πράγματα!!
    Είμαι όμως πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και πήγαμε και συναντηθήκαμε και πάλι!!!
    Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και πάμε ολοταχώς και σε άλλα!!!
    Να είσαι καλά που μας πρότεινες και την επίσκεψη στο μοναστήρι και μπορέσαμε να προσκυνήσουμε την Παναγία Βαρνάκοβα!!
    Πολλά φιλιά και καλή αντάμωση και πάλι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί αυτό να τελείωσε, όμως άλλο ένα μόλις τώρα ξεκινά. Να 'μαστε καλά να το απολαύσουμε τόσο δημιουργικά όσο και ηθικά. Εμείς μπορούμε να ξέρουμε πόσο πολλά εισπράττουμε μέσα απ αυτή τη διαδικασία.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπεττυ μου ευχαριστώ πολύ πολύ που η παρουσία σου μια απαλή ζεστασιά κατακλύζει την ψυχή μου . Σε θαυμάζω , θέλω να είσαι καλά και πάντα συνοδοιπόροι στις δράσεις αγάπης.
    Σε φιλώ απαλά και γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου και εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να περασουμε παρεούλα. Θα τα λέμε και ευελπιστώ να ξαναβρεθούμε!!
      Φιλια

      Διαγραφή
  10. Χαίρομαι που περάσατα τόσο όμορφα στην ωραία κι αγαπημένη Ναύπακτο και χαίρομαι διπλά για την επιτυχία του μπαζάρ. Πολύ ωραία η ιδέα σου για την επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι! Μακάρι να μπορούσα να είχα έλθει κι εγώ!
    Πολλά μπράβο σε όλες σας!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα. Την επόμενη φορα ελπίζω να είμαστε περισσότερες.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Χαίρομαι Μπέττυ μου που βρήκες αυτή την ψυχική ανάταση που αναζητησες στο Μοναστήρι ,αλλά και σ όλη την επίσκεψη στην ωραία Ναύπακτο! Ευχομαι να ξαναπάς όπως το θέλεις.
    Νάστε καλά κορίτσια, πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρουλάκι μου, κανόνισε την επόμενη φορά, να έρθεις κι εσύ.......γεμίσαμε όμορφα συναισθήματα κι αυτό είναι σπουδαίο.
      Φιλια

      Διαγραφή
    2. Είμαι σίγουρη γι αυτό Μπέττυ μου, πάντα ήμουν,κι αυτό με στεναχωρεί περισσότερο που μιας ώρας δρόμος στάθηκαν εμπόδιο τα γεγονότα,ας ελπίσουμε σε κάποια επόμενη φορά και μέχρι τότε...ΑΝΑΤΑΣΗ...
      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Μπέττυ μου...σε είδα λίγο..ελάχιστα μπορώ να πω ...αλλά σε νοιώθω τόσο δικό μου άνθρωπο πια...Ελπίζω να μας ξανάρθεις...καντο καλοκαίρι όμως σε θερμοπαρακαλώ για να μην υπάρχουν σχολεία και φροντιστήρια για να μπορώ να σε ευχαριστηθώ!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσπα μου είσαι σπουδαία, έχεις τόσες υποχρεώσεις κι όμως έχεις περίσσευμα αγάπης και προσφοράς. Σ' ευχαριστούμε πολύ για όλα. Ήταν υπέροχα!!!

      Διαγραφή
  13. Όλο αυτό που ζήσαμε στη Ναύπακτο το παρουσίασες τόσο όμορφα. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις αναρτήσεις σας και βλέπω ότι εγώ δεν έχω λόγια να γράψω. Χάρηκα τόσο πολύ που γνωριστήκαμε καλύτερα και θα είμαι ευτυχής να ξαναβρεθούμε στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι όλες να έχουμε την ευλογία της Παναγίας, να μας δίνει δύναμη και υγεία για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τόση αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιούλα μου κι εγώ χαίρομαι που σε γνώρισα από κοντά. Σίγουρα θα βρεθούμε και στη Θεσσαλονίκη. Θα χαρώ να σας δω κι εδώ στην Αθήνα όποτε μπορείτε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν χορταίνω να διαβάζω αναρτήσεις για την Ναύπακτο και το μεγάλο πανηγύρι αγάπης που στήθηκε εκεί...
    Ζηλεύω λιγάκι, γιατί δεν ήμουν παρούσα σε όλα αυτά τα ανταμώματα και τις μεγάλες αγκαλιές...
    Συγχαρητήρια σε όλες που ήταν εκεί, για να στηρίξουν και να βοηθήσουν την ΄Ασπα και bazaar...
    Μια μεγάλη καλημέρα σου στέλνω...Φωτεινή κι ανοιξιάτικη!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Αννιώ, χαίρομαι που σε γνωρίζω και ακόμη πιο πολύ χαίρομαι που θα εχω τη τιμή να παραλάβω τη σκυτάλη από σένα τον Οκτώβρη. Περιμένω την ανάρτησή σου για να αρχίσω να ετοιμάζω τις ξυλοκατασκευές μου!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν